Sport

2017.04.23. 18:35

A bajnok ellen is helytálltak a Gorillák

Dunaújváros - Nem jött össze az újabb bravúr a HFL második fordulójában a Dunaújváros Gorillaz csapatának, amely hazai pályán a regnáló legjobb magyar csapatot, a Miskolc Steelers gárdáját látta vendégül vasárnap délután.

Szabó Szabolcs

Nehéz dolog a papírforma, főként egy olyan sportágban, amelyben szinte minden egyes mozdulatsorhoz, taktikai elemhez külön statisztikai táblát vezetnek. E szakértői papíros pedig azt jósolta, hogy a tavalyi bajnok Miskolc Steelers csapata esélyesebb a rutinos erőkből álló, ám a magyar amerikai futball elitligájában újoncnak számító házigazda Dunaújváros Gorillaz csapatánál.

E papírformát a Miskolc Steelers be is bizonyította, hiszen a félidei 21-7-es állás után, a csata végén 27-14-et mutatott az újvárosi stadion eredményjelzője - a borsodiak javára.

Két, remekül felkészített csapat csatáját hozta a vasárnapi amerikai futball rangadó Fotó: Ady Géza

A mutatott játék alapján a Gorillaznak semmi szégyellni valója nincs, hiszen kőkeményen beleálltak a meccsbe, komoly erőpróbára késztették a valóban elöl és hátul is hatékonyan játszó borsodiakat. Mindezt példázza, hogy a derbire kilátogató közel 1000 szurkoló vastapssal kísérte öltözőbe kedvenceit a lefújás után. Regenerálódásra nem sok időt szánhat csapatunk, hiszen két hét múlva Győrben lesz jelenésük a Gorilláknak, a Sharks múltját ismerve, az sem lesz könnyű túra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!