Sport

2016.07.08. 17:05

Franciaország végső sikerét jósolják

Dunaújváros - A finálé előtt megkérdeztünk három ismert személyt, szerintük kinek a nyakába akasztják az aranyérmet vasárnap éjszaka.

Jankó Árpád

Bába Mihály, a DKKA gyúrója: - A francia csapat nyeri meg az Eb-t. Rengeteget számít, hogy otthon rendezik meg nekik a döntőt. De különben is nagyon együtt van a francia csapat. Stabil a védelmük, támadásban is nagyon veszélyesek. A portugál együttes is képes bravúrokra, de most nem tartom őket esélyesnek a győzelemre, eddig is szerencsével jutottak el. Azért a portugálok bizonyára nem állnak be védekezni, nyílt sisakkal fognak játszanak. Abban biztos vagyok, hogy nagyon jó mérkőzésre számítok. A két csapat nagyszerű képességű játékosokból áll, és minden labdarúgó egy döntőben megszakad a győzelemért. Szerintem az aranyérem sorsa már kilencven perc alatt eldől. Nem lesz hosszabbítás.

Farkas Andrea, a D. Kohász kapusedzője:

Farkas Ágnes kézilabdázott Franciaországban, a gallok aranyérmére számít Fotó: Zsedrovits Enikő

- Két évig játszottam Franciaországban Metzben, nagyon megszerettem az országot és a francia embereket. Így természetesen francia aranyéremre számítok. Minden kézilabdakapus, én is szeretem a focit, játszottam is az edzéseken, mivel fontos, hogy egy hálóőr legyen ügyes a labdakezelésnél lábbal is. Végignéztem és nézem a kontinensbajnokságot, tippem: biztos, hogy otthon a franciák nyernek. Nagy a tét, és ezért mindkét csapat, a hazaiak és a portugálok is nagy hangsúlyt helyeznek majd a védekezésre. De azért lesznek gólok. Szerintem apró dolgok döntenek: egy hátvéd bakija, egy tizenegyes... Az biztos, hogy aki az első gólt rúgja, az nagy fölénybe kerülhet.

Kuruczleki Erzsébet, a Móricz iskola igazgatóhelyettese:

Bába Mihály szerint nagyon egységes a francia együttes Fotó: Ady Géza

- Izgalommal követtem eddig is az Európa-bajnokság eseményeit. Nagyon sajnálom a németek kiesését, mert én az ő győzelmüket vártam, több fontos játékosuk is hiányzott, de szerencséjük sem volt. És valljuk be, a franciák célratörőbben, taktikusabban futballoztak. A hazai gárda egységes csapat, a közösségükben van az erejük, míg a portugálok főképp Ronaldót keresik a labdával, őt próbálják helyzetbe hozni, az ő megoldásaiban, lövőerejében bíznak. És ne feledjük: a döntőben a francia nézők tízezrei pokoli hangulatot fognak teremteni, és ez szárnyakat adhat a hazai gárdának. A németek kiestek, így a franciákra voksolok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!