Sport

2016.04.14. 20:24

Szöllősi Martin pontszerzése

Az úszók országos bajnokságának második napján voltunk túl csütörtökön. A tegnapi finálék során egy fiatal Dunaferr SE tehetségért is szoríthattunk.

Gallai Péter

A győri, nyílt – azaz más nemzetek képviselői is indulhattak –, olimpiai kvalifikációs felnőtt országos bajnokságon idén a szokottnál kisebb létszámú csapat képviseli a dunaújvárosi klubot, ugyanis a Dunaferr korábbi két felnőtt élversenyzője, Balog Gábor és Takács Krisztián már győri színekben szerepel. Így idén Simon Dávid, valamint Szöllősi Martin minél jobb szerepléséért drukkolhatunk, akiket edzőjük, Kovács József is elkísért a Győrben zajló bajnokságra. Ami az eddigi eredményeiket illeti: 200 gyorson Simon nem jutott tovább az előfutamból, viszont 100 méter mellen Szöllősinek ez sikerült, aki így készülhetett a csütörtöki fináléra, ahol többek között az olimpiai bajnok Gyurta Dániel volt az ellenfele.

A futamot végül Gyurta megnyerte, a dunaújvárosi, ifista korú Martin pedig a hatodik helyen csapott be a célba. Ez mindenképpen dicséretes teljesítmény. Ami pedig az összegzést illeti, kettő plusz kettő A-szint a második nap mérlege: férfi 200 háton és női 800 gyorson mindhárom érmes riói időt úszott – a két bajnok, Balog Gábor, illetve Kapás Boglárka már korábban biztosította helyét a csapatban, melléjük csatlakozott most Földházi Dávid, illetve a nyíltvízi úszásban már kvótát szerzett Risztov Éva, de ha úgy adódik, Zámbó Balázs és/vagy Juhász Janka is bekerülhet a válogatottba, a kvalifikációt jelentő időt ugyanis ők is megúszták (Zámbó amúgy öt századra, Juhász két tizedre volt a másodiktól). Az olimpiai szintvadászat egy kevésbé vidám fejezetét láthattuk a férfi sprintereknél: Holoda Péter, aki Takácsot előzte meg, nem tudott tiszta szívből örülni az 50 gyorson akasztott aranyéremnek, miután 11 századmásodperccel elmaradt a riói kvótát érő időeredménytől. Simon Dávid ezen a távon 17. lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!