Sport

2015.05.14. 15:37

Pozsgai Tamás: vébé után, esküvő előtt

Dunaújváros - Az áprilisi divízió I/A-s jégkorong-világbajnokságon április 25-én a házigazda Lengyelország 2-1-es legyőzésével Krakkóban a magyar válogatott bejutott a világ legjobb tizenhat nemzeti csapata közé. A Dab.Doclert a védő Pozsgai Tamás képviselte.

Agárdy Csaba

- Lassan három hét telt el a világbajnokság utolsó mérkőzése óta. Felfogta már, hogy milyen bravúrt értek el? - kérdeztük a huszonhét éves dunaújvárosi játékost.

- Kezdem feldolgozni a lengyelországi eseményeket, de két nap múlva lesz az esküvőm, így most az elveszi az időmet, a gondolataimat. De ez jó is, mert már most indulnék a jövő évi oroszországi világbajnokságra.

- Hogyan élték meg a feljutást?

- Nem volt nagy eldurvulás, ha erre gondol. Mire minden lement a jégcsarnokban, az öltözőben, már hajnali két óra volt. Az öltözőben söröztünk, beszédeket hallgattunk, gratulációkat fogadtunk, majd a csarnok előtt folytatódott az ünneplés, mivel megvártak minket a szurkolók. Ez nagyon jól esett. Azután Krakkóban elmentünk bulizni, kieresztettük a gőzt. Másnap hazafelé a buszon pedig alvás volt. Amikor megérkeztünk, a Városligetben volt egy fogadás, itt is nagyon sok szurkoló tisztelt meg minket. Majd, amikor Székesfehérváron is vendégül látták a csapatot, befejeződött az ünneplés.

Fotó: Ady Géza

- A világbajnokság óta mivel telnek a napjai?

- Aktív pihenéssel. Mozgok, hiszen kondícióban kell tartanom magam. Nem is lenne egészséges, ha olyan terhelés után, mint amit a világbajnokság előtt, és alatt kaptunk, teljesen leállnék.

- Gondolom, nézi a most zajló világbajnokságot, látja a jövő évi ellenfeleket...

- Természetesen nézem a mérkőzéseket, figyelem a jövő évi riválisokat. Nehéz elhinni, hogy olyan csapatok ellen játszhatunk majd, mint Kanada, Oroszország, Svédország, vagy éppen Csehország. A legjobbak nagyon erősnek tűnnek. Azt hiszem, sokat kell fejlődnünk a következő egy évben. Az biztos: bármilyen eredményt is érünk el, nagy élmény lesz ellenük pályára korcsolyázni.

- Öröm után jöjjön befejezésül a szomorúság. Mit tud, mi lesz klubcsapatával a DAB-bal, és mi lesz az Ön sorsa?

- Amikor legutóbb beszéltem Azari Zsolt elnök úrral, akkor azt mondta nekem, a pénzügyi lehetőségek csak egy fiatal csapat indítását teszik lehetővé a MOL Ligában, és mi idősebbek, ha találunk magunknak csapatot, akkor fogadjuk el az ajánlatot. Hogy velem mi lesz, azt nem tudom. Több fórumon is hírbe hoztak az Újpesttel, de ennek nincs alapja. Emiatt egy kicsit ki is vagyok akadva . Azt nem mondom, hogy nincsenek puhatolózó beszélgetések, de konkrétumnál nem járunk. A május 28-i elnökségi ülésen dől el, hogy a Fehérvár és a MAC indulhat-e a MOL Ligában. Ha ők nevezhetnek, akkor újabb két csapat kapcsolódik be a sorozatba. Nem kapkodok, remélem lesz klubom.

Nem kell hozzá nagy jóstehetség, de valószínű, hogy a 2015-ös év egyik legnagyobb magyar sportsikere lesz a jégkorong-válogatott feljutás a divíió I/A-s világbajnokságról a világelitbe. A csapat hőseit több városban, többek is fogadták, volt, ahol kitüntetést is kaptak a játékosok. Dunaújvárosban - nem tudom, hogy kinek kellett volna - senkinek sem jutott eszébe az egyszem Pozsgai Tamás. Az pedig már csak egy úri gesztus lenne, ha nem feledkeznének el arról a hét játékosról sem, akik Dunaújvárosban nevelkedtek, és a mai napig a városhoz köti minden őket, de most más klubban, vagy külföldön játszanak. Talán még nem lenne késő!

 



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!