Sport

2015.04.09. 15:38

A minik bravúros győzelme- A dunaújvárosi hokisok újoncként nyerték meg a nemzetközi ligát

A Dab.Docler HK U9-es jégkorongcapata nagyszerű sikert ért el március végén. A dunaújvárosiak megnyerték a mini EBEL-t, az EMHL-t.

Agárdy Csaba

Az Euro Mini Hockey Legeauban szlovák, cseh és osztrák csapatok mellett egyetlen magyar klubként a Dab.Docler HK indult.

– Az általunk rendezett Karácsony Kupákon több külföldi csapat részéről felmerült, hogy miért nem indulunk az EMHL-ben. Az idén beneveztünk, úgy gondoltam, az első négybe be tudunk majd kerülni – mondta Vladimír Babic, a dunaújvárosiak utánpótlás vezetőedzője.

A DAB számára már az is nagy elismerés volt, hogy a hat éve működő sorozat újoncaként március 28-29-én a dunaújvárosiak lehettek a szuperdöntő házigazdái.

– A döntő tornán nagyon jól kijött számunkra a lépés, néhány meccset csak az utolsó pillanatokban nyertük meg. Öt egynelő tudású csapat között sikerült megszereznünk az első helyet.

A döntő mezőnyét a szlovákiai Hoba Bratislava A, a Hoba Bratislva B, a Ruzinov Bratislava, az Érsekújvár, a Hamikovó, a Petrzalka, a a Dukla Trencsény, a Senice, a Pöstény, az osztrák Vienna Tigers-t és a DAB alkotta. Versenyen kívül vendégként szerepelt az UTE, amely jövőre szintén tagja lesz az EMHL-nek.

A dunaújvárosiak remekül vették az akadályokat, hiszen a Vienna Tigers-t 9-1-re, az Érsekújvárt 15-5-re, a Ruzinovot 8-6-ra, a Hamikovót 9-7-re győzték le. A HOBA első csapatától ugyan kikaptak 3-2-re, de ez a vereség már nem veszélyezette a dunaújvárosi gyerekek ligagyőzelmét.

A végeredmény. 1. Dab.Docler, 2. UTE (versenyen kívül), 3. Hamikovo, 4, Ruzinov, 5. HOBA Bratislava „A”, 6. Érsekújvár, 7. Vienna Tigers, 8. Dukla Trencsény, 9. Vienna Capitals, 10. Petrzalka, 11. Pöstyén, 12. Senica, 13. HOBA „B”, 14. DAB „B”.

A torna All-Star csapatába bekerült Kuminka Zsombor, a bajnokság legjobb dunaújvárosi játékosa Barna Olivér lett, míg a döntő torna legjobb játékosa Horváth Alex.

A dunaújvárosiak győztes csapata: Leitgieb Dominik, Molnár Botond, Kuminka Zsombor, Nagy Benjámin, Horváth Alex, Karaisaridis Georgios, Léhi Kristóf, Barna Olivér, Soós Csenge, Gubits Zsófi Edzők: Babic Vladimír, Jávorics Gábor, Palkó Dorka.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!