Sport

2014.11.05. 19:58

A százhalombattai verseny után hirdet Kiss László szövetségi kapitány világbajnoki keretet, reméljük Dunaferr résztvevőkkel

Dunaújváros – Csütörtöktől szombatig Százhalombatta ad otthont a rövidpályás úszó országos bajnokság küzdelmeinek, amelyen a Dunaferr-DVSI tizenhárom tagú csapattal vesz részt,.

Gallai Péter

Az ob előtt nyilatkozott lapunknak Takács Krisztián, aki a Dunaferr színeiben, de már Győrött készül a versenyekre. Ezzel kapcsolatban egykori edzője, Kovács József is elmondta véleményét. A tréner szerint a legnagyobb baj az a tendencia a sportágban, hogy ahol új uszodák nyílnak – például Győr, Debrecen, Hódmezővásárhely –, ott nem tudnak az ovisoktól elkezdve építkezni, ezért kész versenyzőket csábítanak el. – A jóból könnyű jó úszót faragni, nincs arra idő, hogy tizenöt év munkája után beérjen. Egyből eredményeket kell produkálni, mert ebben az esetben jelentős pénz is áll a házhoz, hiszen komoly támogatást kapnak ezek a szakosztályok – vont általános mérleget, majd rátért Krisztiánra is.

Kovács József úszóedző nem örül annak, hogy van, ahol az építkezés helyett egyből kész versenyzőket igazolnak. Fotó: Ady Géza

– 2011-ben a vb-n hatodik lett, de 2012-ben az olimpián és az Eb-n sem jött ki neki a lépés. Tavaly a vb-n élete legjobbjával kezdett, majd kiesett. Nem másért, odafigyelési probléma miatt. Az idei Eb előtt elég jól dolgozott, de a sok munka megint nem jött ki belőle, ismét lemaradt a fináléról, amit szerintem megint csak magának köszönhet. Hiszen az országos bajnokságon azt a görög gyereket simán megverte, aki itt meg döntős volt. Takács tíz éve zsinórban nyeri 50 gyorson a hazai bajnokságot, tehát a képessége megvan. A szövetség megmondta, a 2021-es hazai vb jegyében a fiatalokat favorizálják, akinek nincs olyan eredménye, azt nem viszik külföldi edzőtáborba, szerintem ha Százhalombattán nem ér el kiemelkedő eredményt, akkor a dohai vb-re sem, oda nem kell szintidő, ami automatikus indulást jelent. A győri költözéssel szerintem az hitte, ott jobb lesz, majd meglátjuk. Egyébként ma már a versenyző határozza meg az edző helyzetét is, ha menni akar, nem tudsz versenyezni a klubokkal. Mielőtt azt hinné valaki, hogy haragszom Krisztiánra, erről nincs szó, amikor nincs Győrben, akkor velem edz.

Ami pedig az országos bajnokságon indulókat illeti, a Dunaferr-t tizenhárman képviselik: Balog Gábor, Takács Krisztián, Gyárfás Bence, Weiter Dávid, Dort Bence, Farkas Éva, Farkas László, Falusi Dávid, Barocsai Petra, Kiss Attia, Szöllősi Martin, Selmeci Levente, Simon Dávid és Sincki Ádám. Mindannyian Kovács edző tanítványai, akik közül Balog egyértelműen esélyes a vb szereplésre, mellette a 15 éves Szöllősi a kilencedik idővel érkezik, a fiú gyorsváltó is évek óta arany-, vagy ezüstérmes. S persze Takácsot se írjuk le, akitől szintén több medált is várhatunk Százhalombattán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!