Sport

2014.10.03. 12:55

Trencsényben fiúk-lányok birkóztak

A Dunaferr SE birkózó-szakosztálya szeptember 26-27-én a felvidéki Trencsényben meghívásos nemzetközi serdülő, diák és gyermek versenyen vett részt.

Agárdy Csaba

A megmérettetésen huszonkét csapat (cseh, osztrák, szlovák, magyar) száznyolcvanhat birkózója lépett szőnyegre. Dunaújvárosból három korosztályban tizenegyen mérlegeltek.

A Dunaferr SE küldöttsége. Hátsó sor balról jobbra: Tombor István, Mátyás Gábor, Veres-Kovács Ádám, Vasas Bence, Péntek Vanessza. Első sor balról jobbra: Kovács Máté, Koncz Levente, Bara Edvárd, Matwi Márton, Virágh Márk, Karczub Bence, Csernák Ádám, Gajzer Bálint

Veres-Kovács Ádám a serdülő korosztály 62 kg-os súlycsoportjában magabiztosan nyerte meg összes mérkőzését és az első helyen végzett. Gajzer Bálint a gyermek korosztály 28 kg-os súlycsoportjában szoros meccseket vívott, megérdemelten lett aranyérmes. Péntek Vanessza a fiúk között indult (mivel külön lányversenyt nem rendeztek) a serdülő korcsoport 52 kg-os súlycsoportjában két mérkőzést nyert és döntőbe jutott. Az aranyéremért a fizikailag erősebb fiútól kikapott, ám remekül küzdött, a dobogó második fokára állhatott fel. A Dunaferr SE a csapatversenyben a negyedik helyen végzett, három ponttal maradt le a dobogóról.

Tombor István vezetőedző összességében elégedett volt a csapat teljesítményével, és a birkózó növendékek hozzáállásával. A pénteki mérlegelés előtt jutott idő a trencsényi vár megtekintésére is, amelyet a gyerekek nagyon élveztek.

Eredmények

2001-2002-es születésűek.

62 kg: Veres-Kovács Ádám 1. hely. 52 kg: Péntek Vanessza 2. hely, Vasas Bence 3.. hely. 37 kg: Virágh Márk 2. hely, Bara Edvárd 5. hely

2004-2005-ös születésűek.

30 kg: Koncz Levente 5. hely. 26 kg: Csernák Ádám 2. hely. 37 kg: Kovács Máté 4. hely.

2006-2007-es születésűek.

26 kg: Matwi Márton 5. hely. 22 kg: Karczub Bence 4. hely. 28 kg: Gajzer Bálint 1. hely.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!