Sport

2014.08.25. 16:40

Verrasztó kaphat jutalmat

Dunaújváros - A várakozásokat jócskán felülmúlva, egészen kiváló eredménnyel zárt a magyar válogatott az úszók, műugrók, műúszók és nyíltvízi úszók berlini Európa-bajnokságán. Az összmérleg 5 arany, 6 ezüst és 6 bronz.

Gallai Péter

– Tizenhét fős csapatunk becsülettel helyt állt a szerzett érmeket és pontokat tekintve egyaránt – értékelte a németországi úszónapokat Kiss László szövetségi kapitány az MTI tudósítójának. A szakvezető az Eb előtt tíz érmet, közte öt aranyat várt.

Kiemelendőnek mondta, hogy ma már messze nem egyszemélyes a válogatott, a medencés részleget nagyszerű versenyzők sora alkotja, s a fővárosi élklubok mellett a vidéki műhelyekből is egyre több kiváló úszó kerül ki. (A Dunaferrr-DVSI indulója, Balog Gábor 200 háton lett harmadik).

A szakvezető külön kiemelte, hogy Hosszú Katinka az egész Eb-nek is egyik legeredményesebbje lett, Cseh László alakítását egyenesen fantasztikusnak nevezte, aki tizenkét éve töretlenül szállítja az érmeket, kiemelte Kozma Dominikot, aki háromszor is országos csúcsot javított 100 gyorson.

Ide kapcsólódik, hogy a Magyar Úszó Szövetség szerint Verrasztó Dávid az Eb-n nyújtott teljesítménye alapján kaphat pénzjutalmat, bár a 400 méter vegyesen aratott győzelme utáni nyilatkozata megütközést keltett.

Felkorbácsolta a kedélyeket Verrasztó Dávid nyilatkozata. Miután a 400 méter vegyesúszásban elsőként csapott célba és ezzel a berlini Eb-n az úszóválogatott 5. aranyérmét szerezte, közölte, hogy az Eb-arany otthon sz...-t se ér. Többen felvetették, hogy mindezek tudatában kaphat-e pénzjutalmat az újdonsült bajnok. Gyárfás Tamás, a szövetség elnöke szerint kaphat, hiszen ezt a vízben nyújtott teljesítménye alapján kiérdemelte. Ugyanakkor egy biztos, a közeljövőben szóvivőként nem kívánjuk alkalmazni – fogalmaz a MÚSZ közleményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!