Sport

2014.07.08. 17:50

Idén nem játszhat a Pannon Bowl trófeáért a Dunaújváros Gorillaz

Dunaújváros - A reméltnél előbb búcsúzott az amerikaifutball-bajnokság rájátszásából a Dunaújváros Gorillaz, amely a döntőbe jutásért vívott derbin hazai pályán maradt alul a remek napot kifogó Újpest Bulldogs gárdája ellen.

Szabó Szabolcs

Az utóbbi két idény remek végjátéka után ezúttal nem lesz ott az amerikaifutball-bajnokság Divízió I-es kiírásának döntőjében a Pannon Bowl trófeát története során már kétszer is elhódító Dunaújváros Gorillaz. Csapatunk hazai pályán bukta el az elődöntőt a támadásban hatékonyabb újpestiek ellen.

Az újpestiek remek védelemmel rendelkeznek és a támadósorban is számos tehetséges játékosuk van, ennek ellenére magabiztos győzelmet arattunk ellenük az alapszakaszban. Korántsem számíthatunk azonban könnyű mérkőzésre, bizonyosan kőkemény összecsapáson kell majd kivívni a győzelmet, ehhez pedig minden szurkolónk támogatására szükség van! így hangolta a szurkolókat még a rangadó előtt a csapat hivatalos honlapján, a gorillaz.hu oldalon Bachrathy Kornél főgorilla és egyben a Magyar Amerikai Futball Szövetség főtitkára, akinek baljós sejtései sajnos beigazolódtak a szombaton rendezett derbin, a lilák megoldhatatlan feladat elé állították a papíron előzetesen esélyesebbnek gondolt házigazdákat.

Pedig, az első játékrészt még uralták a Gorillák, akik a félidőben 10-7-es előnnyel vonulhattak pihenőre. A szurkolók ekkor még ne m gondolták, hogy a folytatásban nem termelnek több pontott a Gorillák. A sérülésekkel tarkított találkozó második szakasza már a vendégeké volt, akik a végjátékban a győzelmüket is bebiztosították, így 10-20-ra legyőzték csapatunkat, amely így nem lesz ott a július 19-ei Miskolcon rendezett fináléban.

A már idézett Bachrathy így foglalta össze az idény utolsó tétmérkőzését: Hatalmas küzdelemben, igazi rájátszás hangulatú, szoros mérkőzésen diadalmaskodott a Bulldogs. A mérkőzés második felében támadósorunknak mindig hiányoztak azok a yardok, olykor centik, melyek az alapszakaszban általában meg voltak, ezúttal azonban a remekül felkészített újpestiek ellent tudtak állni a hazai rohamoknak, így nem sikerült pontokat szerezni. Gratulálunk ellenfelünknek, nemes, sportszerű küzdelemben bizonyultak jobbnak!




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!