Sport

2014.06.05. 12:50

Tábori Áron helyezései a motorcsónakosok F4S világbajnokságán

Párizsban kezdődött meg a múlt hétvégén a motorcsónakosok F4S világbajnoksága. A dunaújvárosi Tábori Áron a hetedik helyen végzett.

Dunaújvárosi Hírlap

A múlt heti német ADAC motorcsónakverseny után megkezdődött az F4S kategória 2014-es világbajnoki sorozata is. Az első, május 31–június 1-jei versenyhétvége Párizs Epinay városrészében rendezték meg. Tábori Áron, a Dunaújvárosi Vízi Sport Club versenyzője a szombati időmérőn a nyolcadik helyet szerezte meg. A futamon egy ütközés következtében kisebb károk keletkeztek a hajójában, azonban ennek ellenére két helyet tudott javítani, és hatodik helyen végzett a délutáni futamon. A versenyhétvége második napján az időmérőn hetedik helyen futott be Tábori, majd a futamon megőrizte ezt a helyezést.

Egy kisebb ütközés sem gátolta meg Tábori Csabát abban, hogy jól szerepeljen a világbajnokság párizsi nyitányán (Fotó: amatőr felvétel)

„Küzdelmes és igen kemény volt a hétvége, a huszonnyolc induló és a keskeny, hosszú pálya nem volt túl kedvező, de dolgozunk azon, hogy a július eleji olasz VB -futamon jobban teljesítsünk.” – nyilatkozta Tábori.

A dunaújvárosi sportoló legközelebb Eb-futamon indul június 14-15-én a németországi Broderbachban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!