Sport

2014.06.06. 16:16

Az inline válogatott legyőzte Japánt a vébén

Sajnos Ausztrália ellen 3-1-es vereséget szenvedett inline válogatottunk, így nem jutott a négy közé a pardubicei világbajnokságon. Pénteken a bennmaradásért játszott a csapat Japán ellen, és 12-2-re nyert.

Dunaújvárosi Hírlap

Arról már pénteki lapunkban beszámoltunk, hogy a magyar inline (görhoki) válogatott a csehországi divízió I-es világbajnokságon a négy közé jutásért 3-1-re kikapott Ausztráliától. Ezért pénteken csapatunk Japán ellen a bent maradásért lépett pályára.

Az ausztrálok elleni vereség után válogatottunk cseh szövetségi kapitánya, Miroslav Vybiral, így értékelt: „A pályán ma az egyetlen csapat nyert, aki ott volt, az ausztrálok. Mi nem játszottunk együtt, sőt, Kiss Tamáson kívül senki nem volt igazán jó. Ő tartott végig a meccsben minket, ezen a világbajnokságon ő a legjobb játékosunk! Ha nem tartjuk be a taktikát, nem dolgozunk össze, akkor ne akarjunk győzni. Nyerni csak egy csapat tud, mi ma nem voltunk az.”

Miroslav Vybaril kapitány szerint a magyar válogatott legjobbja, Kiss Tamás, aki főállásban Dab.Docler hokisainak kapusa (Fotó: www.iihf.com)

Magyarország – Japán 12-2 (2-1, 3-0, 3-0, 4-1)
Magyarország: Kiss Tamás, Sájevics (kapusok), Revák 1, Orbán, Rafaj 3, Fekecs, Pál, Bartalis István 2, Ladányi, Kiss Ákos 1, Lencsés, Feil 2, Vaszjunyin 2, Bartalis Balázs 1. Szövetségi kapitány: Miroslav Vybiral.

A japánok csak az első játékrészben tudták tartani magukat, utána csak a magyar válogatott volt a pályán. A dunaújvárosiak közül Revák és Kiss Ákos volt eredményes.

A mieink számára ezzel véget ért a világbajnokság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!