Sport

2013.10.20. 20:17

Továbbjutott Bikák

Dunaújváros – Háromnapos kemény küzdelem volt, a lényeg: a dunaújvárosiak elérték céljukat, továbbjutottak a jégkorong Kontinentális Kupa harmadik fordulójába.

Agárdy Csaba

Dab.Docler – Slavija Ljubljana
3-0 (0-0, 1-0, 2-0)


Dunaújvárosi Jégcsarnok, 1400 néző. Vezette: Sevruk (ukrán), Vas Mátyás, Pálkövi, Horváth T.DAB: Sevela – Huba, Jabornik (1), Ladányi (1), Gröschl 2, Peterdi (1) – Lindgren (1), Hüffner, Somogyi, Galanisz, Azari _ Nagy R., Erdélyi T., Pavuk, Papp V., Szappanos 1 – Tőkési, Virág T., Hegyi Á. Z., Hurtaj, Kiss Á. Edző: Stephan Lundh. Ljubljana: Pus – Kar, Scap, Simcovic, Humar, Zagorc-Pilko – Sodrznik, Jancar, Gorse, Snoj, Juric – Campa, Krivec, Pene, Javornik, R. Peterca – Prusnik, Pogatar, N. Peterca, Dovic, Haler. Edző: Jaka Avgustincic.Kiállítások: 10, illetve 14 perc.

Ahogy vártuk, úgy alakultak az eredmények a tornán. Szombaton a Krakkó 2-0-ra megverte a Csíkszeredát. Igaz, a második góljukat üres kapura lőtték, ugyanúgy, mint az esti mérkőzés hajrájában a DAB a Slavija Ljubljanának. A szlovénok fiatal csapata lelkesen küzdött, 2-0-ás dunaújvárosi vezetésnél sem adták fel, ekkor hozták le a kapusukat a gólszerzés reményében. Azonban Ladányi korongot szerzett, s rendkívül önzetlenül passzolt Gröschlhöz, aki beállította a végeredményt. A 3-0-ás dunaújvárosi győzelem nem tükrözi hűen a játék képét, hiszen az Acélbikák szinte egy kapura játszottak, háromszor annyit lőttek, mint az ellenfelük.



Jonas Johnson nem véletlenül nyilatkozta a mérkőzés után: – Végig fölényben játszottunk, irányítottuk a mérkőzést. Igaz, még mindig nem hoztuk az igazi formánkat, de természetesen örülünk a győzelemnek.

Vasárnap sokkal élesebbnek, keményebbnek és eredményesebbnek kell lennünk. Nem véletlenül mondta ezt a svéd szakember, hiszen tegnap este a torna két veretlen csapata, a Dab.Docler és a Krakkó csapott össze. A győztes juthatott tovább a kupa harmadik fordulójába, Dániába.

Dab.Docler – Cracovia Kraków
5-3 (1-2, 3-0, 1-1)


Dunaújváros, 2000 néző.DAB: Sevela – Huba, Jabornik, Ladányi, Gröschl, Peterdi – Lindgren, Hüffner, Somogyi, Galanisz, Azari – Nagy R., Erdélyi T., Pavuk, Papp V., Szappanos – Tőkési, Virág T., Hegyi Á. Z., Hurtaj, Kiss Á. Edző: Stephan Lundh.Cracovia Kraków: Radziszewski – Kowalówka A., Noworyta, Chmielewski, Slabon, Kowalówka S. – Zvatora, Klys, Witowski, Dvorak, Kostovrek – Sznotala, Galant, Piotrowski, Rutkowski, Laszkiewicz – Lehmann, Cieslicki,k Kozlowski, Wisniewski. Edző: Rudolf Rohacek.



A szurkoló tudja, mikor kell meccsre mennie! A Dunaújvárosi Jégcsarnok tegnap majdnem teljesen megtelt, ennek is köszönhető, hogy remek hangulatú mérkőzést láthattunk. Persze ehhez kellett a két csapat is, mind a két fél teljes erővel vetette magát a küzdelembe.Rosszul indult a találkozó az Acélbikák számára, hiszen a 13. percben 2-0-ra vezettek a krakkóiak. Stephan Lundh csapata azonban megrázta magát, sorozatban öt gólt lőtt, amivel eldöntötte a mérkőzést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!