Sport

2013.10.17. 18:30

Mától kupacsaták a Dab-nak

Dunaújváros - Eljött az igazság pillanata! Ma délután négy órakor a Slavija Lubljana - Krakkó mérkőzéssel megkezdődik a jégkorong Kontinentális Kupa második fordulójának küzdelme. A DAB a rajton a Csíkszeredával játszik negyed nyolckor.

Agárdy Csaba

Három napig küzd meg a négy csapat az egyetlen továbbjutó helyért. A C-csoport győztese jut tovább a harmadik körbe. November 22. és 24. között az első helyezett a dániai Vojens-ben a házigazdákkal, a norvég Stavangerrel és a fehérorosz Neman Grodnóval játszik a januári négyes döntőbe kerülésért.

Lubomir Hurtaj (középen balra), a DAB kulcsembere. A hétvégén nem számíthat rá Stephan Lundh, az Acélbikák edzője (Fotó: Ónodi Zoltán)

A dunaújvárosiak 2011-ben szereztek legutóbb jogot arra, hogy a Kontinentális Kupában indulhassanak. (Tavaly a Miskolci Jegesmedvék képviselték hazánkat.) A DAB a második fordulóban házigazda volt, de az első nap után úgy tűnt, sok siker nem terem a csapatnak. A döntőnek kikiáltott mérkőzésen, a nyitányon az Acélbikák 3-1-re kikaptak a holland HYS Hague csapatától, így elveszni látszottak a továbbjutási esélyek. Ezután a második nap újabb meglepetés született: a legendás belga-holland barátság jegyében a teljesen esélytelen belga Turnhout 5-3-ra megverte a hollandokat. Végül az első három helyen - a negyedik résztvevő a spanyol Jaca volt - a mieink, a hollandok és a belgák között holtverseny alakult ki, és a körbeverés után az egymás közötti gólkülönbség a mieinknek kedvezett.

Így sikerült továbbjutni a dániai harmadik fordulóba. Itt az Acélbikákra a dán Herning, az olasz Assiago, és a brit Seffield várt. A DAB remekül szerepelt, az olaszokkal holtversenyben 6-6 ponttal csoportelsőként végzett, de az egymás elleni eredmény az Assiagonak kedvezett, hiszen 3-2-re megverték a DAB-ot. Így ők jutottak a négyes döntőbe. Ennyit a múltról.

Mától Dunaújvárosban a Csíkszereda, a lengyel Cracovia Kraków és a szlovén Slavija Ljubljana küzd meg a továbbjutásért. (A másik ágon a brit Nottingham, a HYS Hague, a lett Juniors Riga és az észt Viking Sport Tallin szerepel.) Ellenfeleink közül a Csíkszeredát jól ismerjük, hiszen az erdélyi csapattal hat éve együtt szereplünk a MOL Ligában. A Slavija az osztrák nemzetközi ligában szerepel, ahol az osztrák másodosztály és a szlovén első osztály csapatai mérik össze tudásukat. A Slavija a tizenöt klub közül a hetedik. csapatukban csak szlovén játékos szerepel.

Az előzetes esélylatolgatás szerint a lengyelek lehetnek a legnagyobb ellenfelei a Dab.Doclernek. Velük augusztusban a Docler Kupán találkoztunk, 3-1-re nyertünk, de játékerejükről sokat elárul, hogy az akkor alakulóban lévő csapatuk büntetőkkel kapott ki a szlovák bajnokság negyedik helyezettjétől, a Pöstyéntől. A Krakkó a harmadik helyen áll a lengyel profiligában.

A dunaújvárosiaknál a szlovák Lubomir Hurtajon kívül mindenki játékra kész, neki a térdsérülése nem jött rendbe. Az elmúlt fordulókban mérkőzéseket kihagyó Peter Sevela, Nagy Richárd és Erdélyi Tamás is vállalja a játékot, így szinte teljes csapattal készülnek a ma esti rajtra az Acélbikák.


Október 18. péntek, 16 óra: Slavija Ljubljana - Cracovia Krakkó. Október 18. péntek, 19.15 óra: Dab.Docler - HSC Csíkszereda. Október 19. szombat, 16 óra: Cracovia Krakkó - HSC Csíkszereda. Október 19. szombat, 19. 15 óra: Slavija Ljubljana - Dab.Docler. Október 20. vasárnap, 16 óra: HSC Csíkszereda - Slavija Ljubljana. Október 20, vasárnap, 19.15 óra: Dab.Docler - Cracovia Krakkó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!