Sport

2013.09.25. 17:10

Óriási a Győr elleni várakozás

Szombaton a bajnok, a BL-győztes érkezik Dunaújvárosba. A Győri Audi ETO női kézilabdacsapata lesz 18 órakor a Kohász ellenfele.

Jankó Árpád

A párharcban az ifisták 14 órakor, a juniorok 16 órakor lépnek a parkettára. A Dunaújvárosi Kohász női kézilabdázói már eddig is okoztak a szurkolóiknak kellemes meglepetéseket, és miért ne készülnének egy újabbra. Persze magasan a Görbicz nélkül felálló győri bajnok a mérkőzés esélyese, de ahogy Mátéfi Eszter, a hazaik vezetőedzője megmondta: csapata nem feltartott kézzel megy ki a pályára.

– Azt a fegyelmezett, koncentráció jellemezte játékot kell produkálnunk a Győr ellen is, amit legutóbb Székesfehérváron bemutattunk. Jól védekeztünk, jól támadtunk, mindenki ment, azt csinálta, ami a dolga volt.


Vincze Melinda a válogatott táborából visszaérkezve már a bajnok ETO ellen készül csapatával (Fotó: Ónodi Zoltán)



– Ahogy a Fradi ellen, Fehérváron is több remek teljesítményt láthattunk...

– Vig Vivien kapus nagyszerűen védett, Bulath, Sánta, Vincze remekelt, Ferling Bernadett pedig zseniálisan összefogta a csapat játékát. Ha kellett lassította, ha kellett gyorsította, tele ötlettel irányított. De mindenki hozzátett valamit a győzelemhez. Ezért elvem az, hogy mindenki élvezze a sikert. Valamennyi játékosra számítok. 

– Lehet-e egy sztárcsapat ellen a siker reményével felkészülni, s ha igen, hogyan?

– A Fradi elleni győzelmünk után bizonyára komolyan vesznek majd bennünket. Ismerjük a játékukat, és ezt figyelembe is vesszük. De számunkra a legfontosabb: járjuk a saját utunkat. Itthon játszunk, remélhetően sok néző előtt, tehát adjunk ki magunkból mindent, amit tudunk, és majd meglátjuk, az mire lesz elég. Nem remeg majd a lábunk, erről majd tesznek a rutinos játékosaink. Amit meg lehet tenni az ETO ellen, azt megtesszük. és megyünk tovább. Legyen az is motiváció fiataljaink számára, hogy világnagyságok ellen játszanak. Nem vitás, a bajnok győri csapat az esélyes, de előfordul, hogy az ilyen nagy tudású együttesnek a legnagyobb ellenfele saját maga. Ráadásul mi is ott leszünk velük szemben!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!