Sport

2013.07.12. 22:00

Címvédésre készülnek a Gorillák

Dunaújváros - Két azonos erősségű csapat csap ma össze 17 órától a fővárosi BKV-pályán a magyar amerikaifutball-bajnokság divízó I-es kiírásának Pannon Bowl trófeájáért.

Szabó Szabolcs

Az újvárosiaknak jótékony pluszt jelent, hogy a kupa címvédőiként érkeznek az összecsapásra. Sajnos, a Budapest Cowboys legénységének is van mibe kapaszkodnia, a divízió I-be idén visszatérő fővárosiak az alapszakasz nyitómérkőzésén szoros küzdelemben, 28-21 győzték le fiainkat.

Elszánt arcok. Az idény elején a bajnoki címvédést tűzték ki célul a Gorillák, ma délután öt órától már a Pannon Bowl kupáért küzdenek a fővárosban a BKV pályáján, a Sport utcában (Fotó: Gorillaz.hu)

A Gorillák reményei szerint ma délután minden másként történik majd. A Dunaújváros Gorillaz eddig két ízben szerezte meg a másodosztály aranyérmét, 2009-ben és 2012-ben. Döntőt még nem veszítettek: amikor bejutottak a fináléba, meg is nyerték azt. Sajnos a mostoha körülmények miatt a legfelsőbb osztályú indulást nem tudta eddig vállalni a csapat, ráadásul a keret sem túl bő, várhatóan 26 játékossal állnak majd ki a döntőre az újvárosi és fehérvári játékosokból álló Gorillák.

A Budapest Cowboys korábban már megjárta a hazai elitligát is, ahol egy ezüstérmet is begyűjtött. A hazai amerikaifutball szakemberei szerint nagyon komoly derbire van kilátás ma a Sport utcában. Abban biztosak lehetünk, hogy Grátz Vilmos vezetőedző irányításával a Gorillák mindent megtesznek majd a címvédésért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!