Sport

2013.04.08. 19:54

Három hétvége, három kupagyőzelem

A Dab.Docler HK mini jégkorongcsapata a hétvégén a szlovéniai Mariborban szerepelt, és nyert meg egy tornát.

Agárdy Csaba

Tizenkét csapat vett részt az eseményen, a mezőnyt két hatos csoportba sorsolták a rendezők. A DAB a Mariborral, a Vasas II csapatával, az osztrák Stock City Oilers-szel, a szintén osztrák Graz-cal és a szerb Tas Belgráddal volt egy csoportban. A dunaújvárosiak a Mariborral 2-2-t játszottak, 14-1-re megverték a Vasast, 7-2-re a Stock Cityt, 6-2-re a Belgrádot, míg a Graztól 6-1-re kikaptak. Így a csoportban a második helyen végeztek. A folytatásban a csoportok első két helyezettje keresztben játszott a döntőbe jutásért. A DAB-nak a másik ág győztese, a horvát Zágráb jutott, amelyiket 5-3-ra legyőzte, majd a döntőben visszavágott a Graznak, 2-1-re nyert. Vladimír Babic edző természetesen elégedett volt a játékosaival.

 

A Dab.Docler mini korosztályú jégkorongcsapata tizenkét csapatos tornát nyert meg Mariborban

_  A 2003-as korosztály számára ez volt az utolsó kispályás torna. Győzelmünk értékét növeli, hogy öt 2004-es és egy 2005-ös hokisunk is volt, és ebben a korosztályban rengeteget számít egy év korkülönbség. A torna előtt úgy gondoltam, az első négybe bekerülhetünk. A mezőny nagyon kiegyensúlyozott volt, a Maribor egy vereséggel csak ötödik lett. Ez egymásután a harmadik hétvége, amikor valamelyik korosztályunk tornát nyert  _ mondta Vladimír Babic.

A DAB csapata, ahogy a képen látható. Felső sor:  Kovács Dominik (3 gól),  Hajnal Kristof (2), Kudron Kristóf (6), Mohai Ármin (2), Márkus Markó (8), Csergő Béla, Piszmann Sándor (1). Alsó sor:  Lengyel Ákos (1), Szabó Dominik, Károly R. Nico (7), Makovics Bálint (4), Piszmann Máté (1), Lajcs Márk (2), Mózes Márk. Kapusok: Gyura Barnabás, Kamondy Dominik. Edző: Vladimír Babic és Jávorics Gábor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!