Sport

2013.02.26. 20:44

Olaszországban készültek egy hétig a női vízilabdázók

Dunaújváros – A bajnoki szünetet kihasználva Cataniába utazott a DF-MM pólóegyüttese, ahol az tréningek mellett három mérkőzést is játszottak a lányok.

Gallai Péter

Mivel a múlt hétvégén esedékes, Héraklész válogatott elleni találkozót későbbre halasztották, ezért az egyhetes pauza alatt olasz túrán vett részt Mihók Attila együttese. Mint Primász Ágnes szakosztályvezető elmondta: az volt a céljuk, hogy a téli felkészülés után kicsit kizökkentsék a csapatot a megszokott környezetből, a monoton hétköznapi munkából.

Közös fotón a csapatok. A vízben nem voltak ilyen barátságosak (Fotó: Catania)

– Ráadásul ez volt az a hét, amikor végre teljes kerettel dolgozhattunk hosszú idő után, bár Poszkoli Rita nem tudott velünk tartani. Az edzések mellett két meccset játszottunk a Cataniával, egyet pedig a Messinával. Előbbi csapattól 16-11-re és 15-11-re, utóbbitól 12-11-re kaptunk ki. Ám most nem az eredmény volt a leglényegesebb szempont, hanem az, hogy megtapasztaljuk a gyorsabb, pörgősebb olasz vízilabdát. A keretből mindenki szerepet kapott, három kapussal mentünk ki, így fiataljaink is lehetőséghez jutottak. Jó volt ezzel a stílussal találkozni testközelből, valamint csapatépítés szempontjából sem volt rossz ez a pár együtt töltött nap. Ezzel is tudtunk készülni a tavaszi bajnokikra.

Hétfőtől ismét csonka keret dolgozott az uszodában, ugyanis Mihók Attila és több korosztályos válogatott a Héraklész csapatával játszott bajnoki mérkőzéseket. Hétvégén, március 2-án szombaton már a felnőtt gárda is vízbe száll hazai medencében az idei esztendőben először, 17 órakor a BVSC ellen játszanak Menczinger Katáék. A harmadik helyen álló DF-Mex Motors és a második vasutas alakulat összecsapása rangadó lesz a javából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!