Sport

2012.09.05. 19:06

Hatos Gábor birkózó olimpiai bronzérmes lehet

A londoni olimpián ötödik helyen záró Hatos Gáboré lehet a bronzérem, miután ellenfele doppingmintája pozitív lett - olvasható a Vas Népe oldalán.

Dunaújvárosi Hírlap

Augusztus 10-én a londoni olimpián Hatos Gábor, a Haladás VSE birkózója két győzelem és egy vereség után a bronzéremért a 2008-as pekingi játékokon ezüstérmes üzbég Szoszlan Tyigijev ellen léphetett szőnyegre. Nagyon szoros és ádáz küzdelemben az első menetet az üzbég nyerte 1:0-ra, a második két perc nem hozott pontot – annyi látszott, hogy Tyigijev már teljesen elkészült az erejével. A szabályok szerint ilyenkor golyóhúzással döntik el, ki lehet a kedvezményezett, aki lábfogással indíthat akciót – ez gyakorlatilag mindig ponttal zárul. Tyigijevnek kedvezett a szerencse – így lett bronzérmes. Akkor azt mondtuk, egy hajszálon múlott, hogy nem Hatos Gabi állhatott fel a dobogóra.

Most, csaknem egy hónappal az olimpia után minden jel arra mutat, hogy az a bizonyos hajszál mégiscsak a mi fiúnk felé billenti a mérleg nyelvét.

A részleteket és Hatos Gábor véleményét a Vas Népe online oldalán olvashatja el!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!