Sport

2012.05.17. 07:48

Varkocs: Erdélyben bunyóztak a fehérváriak

Egy nemzetközi ökölvívó gálán, Kolozsváron léptek szorítóba a fehérvári Varkocs György Box Club felnőtt versenyzői. Közben a fiatalok egy pécsi meghívásnak tettek eleget.

Matók János

Múlt héten Erdélyben, a kolozsvári nemzetközi ökölvívó gálán szerepeltek a fehérvári Varkocs György Box Club versenyzői, Túrós Arnold vezetőedző tanítványai. Elsőként a 60 kilós súlycsoportban  Szinável Sándor, aki  sziporkázott a ringben, és fölényes pontozással verte román riválisát. Őt a 64 kilós Márton Balázs követte, akire a szintén román ellenfele azonnal rárontott, Márton egy rövid ideig kettős fedezékbe vonult, majd megúnva az attakot, még az első menetben látványosan  kiütötte riválisát. A 69 kilós Grabecz Ádám úgy kapott ki 2-1-es pontozással, hogy a helyi vezetők a meccs után elnézést kértek a bírók miatt...  Sokkal nehezebb dolga volt Gyakov Istvánnak, aki ezúttal magasabb, a 91 kilós súlycsoportban bunyózott egy román Góliáttal. Gyakov a meccs elején jól kezdett, majd érvényesült az erőfölény, és Túrós  a tanítványát megóvandó a főiskolai vizsgái miatt  feladta  a mérkőzést. 



Közben a Varkocs többi bunyósa egy pécsi meghívásos viadalon szerepelt.   

Eredmények: Lakatos Rajmund (serdülő 48 kg) győzött, Sági Richárd (junior 63 kg) kikapott, Kőszegi András (felnőtt 60 kg) kikapott, Birkés Árpád (felnőtt 69 kg) és Farkas Ádám (felnőtt 81 kg) győzött, amíg a bemutatózó Futó Samu (ifi 60 kiló) döntetlenezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!