Sport

2012.03.26. 15:04

Alonsót istenítették a Malajziai Nagydíj után

A nemzetközi sajtó elsősorban Fernando Alonsónak, a Ferrari kétszeres világbajnok spanyol pilótájának a teljesítményéről és győzelméről írt a vasárnapi Forma-1-es Malajziai Nagydíj másnapján.

MTI

Spanyolországban ódákat zengtek Fernando Alonso hétvégi teljesítményéről. Az El País azt írta: "Szentelt víz Fernando Alonsónak: a spanyol kihasználta az eső miatt kialakult káoszt, valamint a mexikói Sergio Perez hibáját, és első győzelmét aratta a szezonban. A felhőszakadás elfedte a Ferrari versenyautójának gyengeségeit." Az El Mundo szerint "Alonso csodát hajtott végre egy javításra szoruló autóval. A spanyol pilóta a Ferrari idei egyetlen erőssége."A La Vanguardia azt írta, "Alonso a tenger és a lovak királya. A spanyol átszáguldott a pályán hömpölygő vízen, és nagyszerű győzelmet aratott, épp akkor, amikor a Ferrarinak erre a legnagyobb szüksége volt." A Marca úgy fogalmazott, "Alonso, a vízen járó. A spanyol versenyző leckét adott a konkurenciának autóvezetésből az esőben. Most már csak egy olyan autóra lenne szüksége, amellyel normális időjárási körülmények között is esélye lenne a sikerre." Az As azt írta, "Alonso mindenkit legyőzött, még a Ferrarit is. A spanyol pilóta mesteri teljesítményével legendává vált. Ezzel szemben a Ferrari autóépítésből kudarcot vallott, de most van lehetőség a javulásra. Ugyanakkor a konkurenciának szintén van ideje tovább fejleszteni az autókat."

Olaszországban sem fukarkodtak a dícséretekkel

A La Gazzetta dello Sport varázslatosnak nevezte Alonsót. "A mágus csukott szemmel győzött az özönvízben, a Ferrari diadalmaskodott a szepangi esőben. Végre! A spanyol tökéletes versenyt futott, ő lett Malajzia tigrise. Az olasz istálló most már szobrot állíthat neki." A Corriere dello Sport azt írta: "Alonso, Te egy varázsló vagy! Óriási diadal a szepangi özönvízben. Örömmámorban a Ferrari." A Tuttosport szerint "Alonso olyan volt, mintha egy sci-fi filmből lépett volna ki. Fernando kihasználta az esős időjárást, és lehetetlen győzelmet aratott. Micsoda lecke volt!" A La Repubblica azt írta, "Az esőkirály Alonso visszatért. A spanyol úgy versenyzett a szepangi felhőszakadásban, mint egy mágus. Újra látható volt, hogy mennyit számít egy jó versenyző a Forma-1-ben."

Nagy-Britanniában a brit pilóták voltak középpontban

Daily Mirror Jenson Buttonról írt: "Jenson Button a kaotikus malajziai esőfutamon hős lehetett volna, de nem lett az - persze ennek ellenére mosolygott." A The Times azt a kérdést vetette fel: "Krízis? Milyen krízis? Nem múlt el nap anélkül, hogy Olaszország egyik szimbólumát, a Ferrarit pellengérre ne állították, ki ne nevették, meg ne gyalázták volna. Alonso ennek ellenére úgy távozhatott vasárnap este Szepangból, hogy olyasmit vitt véghez, amelyre még a legszenvedélyesebb csodálói sem számítottak." A The Sun Lewis Hamilton említette: "Lewis Hamiltonnak megvolt az esélye az esős malajziai futam megnyerésére. A McLaren pilótája az első rajtkockából indulhatott, és vezette is a versenyt, amíg meg nem nyílt az égbolt."

Németország Karthikeyan került célkeresztbe

A Bild Vettelt említette: "Az őrült indiai megállította Vettelt. Világbajnokunkat az indiai Narain Karthikeyan a hajrában ostoba módon akadályozta, a címvédő emiatt csak a csalódottságot keltő 11. helyen végzett." A Süddeutsche Zeitung úgy fogalmazott: "Düh az esőben. Vettel összeütközött Karthikeyannal, és esélytelenné vált, miközben Alonso nyert Malajziában. A spanyol ugyanakkor jól tudja, hogy ez csupán pillanatnyi fellángolásnak tekinthető. A pontverseny csak november végén dől el." A Welt is Karthykeyant említette: "A világbajnok csúnyán leszidta az indiai Karthikeyant. Előbb az autóban ülve rázta az öklét, majd később úgy korholta a HRT versenyzőjét, ahogyan korábban még senki sem tette a Forma-1-ben." A Frankfurter Allgemeine Zetiung Alonsót "a szepangi esőkirály"-nak nevezte: "Alonso nyerte a Malajziai Nagydíjat Perez előtt. Az esélyesek túl sokat hibáztak és kikaptak."

A franciák is Alonsóról írtak

A L'Éguipe szerint "Alonsót megáldotta az ég. A spanyol pilóta tehetsége a nehéz versenykörülmények ellenére győzelemhez segítette a Ferrarit." A Le Figaro azt írta, "Alonso remek tempót diktált, a maga javára fordította az időjárási körülmények miatt kialakult káoszt, s megnyerte a Malajzia Nagydíjat."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!