Sport

2012.01.26. 03:29

A mérkőzés utolsó tíz percében a továbbjutás reménye elszállt

Dunaújváros - Minden meccs más, legyen az bajnoki vagy kupatalálkozó. Tegnap a már többször is győztes siófoki gárda jött el ismét Dunaújvárosba, hogy továbblépjen a Magyar Kupában. A tét a legjobb nyolc csapat közé kerülés volt.

Jankó Árpád

Dunaújvárosi Regale Klíma: VIG - Hosszú 2, Gera 3, JÓKAI 5 (2), Takács D. 4, Ferling 5 (1), BERTA 4. Csere: Pisák (kapus), Vadász, Erdősi 3, Takács F. 2, Gáspár 2, Sári 2. Edző: Gulyás István.

Siófok KC-Galerius Fürdő: Herr O. - Bódi 5, Szalai 1, BOGDANOVICS 7 (1), Németh 1, KISS 8, SZEPESI 5 (2). Csere: Lajtos (kapus), Bloj, MÖRTEL 9 (2), De Souza. Edző: Imre Vilmos.

Lendületesen kezdett a hazai csapat, és ez nem tetszett Imre mesternek, időt kért az 5. percben. Ám ez nem hozott eredményt. A Dunaújváros még emberhátrányban is dobott gólt, Pisák hetest védett. Langyos siófoki teljesítmény, és gyors, eredményes hazai játék. Így lehetne összegezni az első félidőben látottakat. Négygólos újvárosi előnnyel ért véget ez a szakasz. Ez a jó kézilabda folytatódott a hazaiak részéről a második játékrész első felében is. Már 23-17-re is vezetett a Regale. Ekkor néhány buta hazai hiba: belemenés kétszer, rossz átadás, hetes-kihagyás elég volt ahhoz, hogy a balatoniak felocsúdjanak. Mörtel Renáta kihasználta lehetőségeit, mivel szellősen védekeztek ellene, és dobálta a gólokat. Fogyott az előny, és a 43. percben 24-24 után kezdhetett a hazai együttes kínlódni. Hat perc múlva már a Galerius Fürdő úszott az örömben. 26-27! Talán el is fáradt már az újvárosi gárda, de a hibák száma nőtt, s a védekezés teljesen szétesett. Azt is lehetne mondani, hogy a végére elfogyott a tudomány. S valóban: nemcsak az erő szállt el, a taktikai ötletláda is kiürült. Kár!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!