Sport

2011.11.28. 03:29

Radulovics: utolsó pacsizás a nézőkkel

Dunaújváros - Telt ház fogadta az aktív sportolástól búcsúzó ünnepeltet, Radulovics Bojanát szombaton délután a sportcsarnokban. Ő ezek után már csak a kézilabda-akadémia vezetésével foglalkozik.

Jankó Árpád

A világ kétszeres legjobbját, olimpiai és világbajnoki ezüstérmest, több kupa- és magyar bajnoki győztest először Czene Attila államtitkár köszöntötte, aki felolvasta a miniszterelnök Radulovicsnak írt levelét is. Ebben többek között szerepelt: ...Radulovcs Bojanát nem csak a dunaújvárosiak fogadták be maguk közé, hanem belopta magát valamennyi sportszerető magyar ember szívébe is. A köszöntők sorát több sportvezető folytatta, majd Cserna Gábor, Dunaújváros polgármestere is méltatta Bojana munkásságát, aki szerinte is méltán kapta meg a Dunaújváros Díszpolgára kitüntető címet. Lukács Péter, a csapat névadó gyáróriásának vezérigazgató-helyettese is köszönetet mondott a távozó világklasszisnak.

A közönség nagyon várta a gálamérkőzést, amelyen az egykori nagyságok és a mostani Regale játszott egymással. Bakos István, az akkori kapusedző és a volt-mai gyúró, Bába Mihály mellett pályára lépett a két kapus, Farkas Andrea, Kerner Krisztina, a mezőnyben Takács Gabriella, Siti Bea, Simics Judit, Kocsis Erzsébet, Mátéfi Eszter, Sávolt Erika, Oblisz Anita és természetesen Radulovics Bojana. Civilben szurkoltak még Bohus Bea, a későbbi társak közül Pálinger Katalin, Farkas Ágnes. Nos, Cserepes és Jancsó bíráskodása mellett (jól nyomogatták a gépet), a fiatalok csak az első félidőben bírtak a bajnokokkal, végül Bokiék nyertek 27-23-ra. Láttunk tőlük kínai figurát (Radulovics), svédcsavart (Takács), ejtéseket (Sávolt), hatalmas átlövést (Siti), bejátszásos gólt (Kocsis). A második félidőben a ma is aktív Ferling Bernadett és Gáspár Gabriella is átállt a BL-győztesek csapatába. (Ők akkor is a gárda tagjai voltak.) A tapsolók között pedig élvezte a játékot Laurencz László, volt dunaferres edző, szövetségi kapitány, Sinka László, Vetési Iván, a szövetség vezetői, Molnár Zoltán, a MOB főtitkára. A műsorban még a serdülő és ifjúsági csapatok mérkőzése szerepelt. Meghatott pillanatok a végén. A móriczos gyerekek énekével a kilences mezt végleg visszavonultatták. Köszönjük, Boki!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!