Sport

2011.04.08. 02:29

Kezdődik a döntő

Dunaújváros - Szombaton megkezdődik a 2010/2011. esztendei női vízilabda Vodafone OB I fináléja. A DF-DVCSH-Corner Ékszer csapata 16.30 órakor fogadja a Szentesi VK-t.

Gróf András

 

- Csupán egy hete tudunk teljes kerettel gyakorolni, hiszen előtte egyhetes válogatott összetartás volt és az influenza is végigsöpört a csapaton. Egy felkészülés sikerességét azonban mindig az eredmény minősíti. Az utóbbi időszakban csiszoltuk a taktikai variációkat, de még nem úgy mennek, mint ahogy szeretnénk. A szentesiek ellen azonban csak a győzelem az elfogadható eredmény. Egy nehéz év végén minden játékos ebben bízik. Kiegyenlített küzdelem lesz, amelyben nem lesz döntelen, így minden összecsapás kétesélyes. A mérkőzések kiélezett csatákban, csak az utolsó periódusban dőlnek majd el. Két teljesen azonos erősségű csapat találkozik egymással, igaz a nagyágyúk a Szentesben vannak. Nálunk viszont a fiataloknak kell felnőni a feladathoz. Három mérkőzéssel szeretnénk befejezni a döntőt. Természetesen három győztes találkozóval, de az sem baj, ha 3-2-re nyerünk. Sokat jelent, hogy hazai pályán kezdünk, de csak akkor, ha győzünk. Ellenkező esetben minden a viszályára fordul. Tehát ez egy kétélű dolog. Az eddigi eredményeink alapján ennél jobb pozíciban nem várhatnánk a döntőt. Reményeink szerint, mindenki vállalni tudja a játékot a szentesiek ellen. Óriási jelentősége van az első mérkőzésnek, hiszen aki nyerni tud, az nagyon közel kerül a bajnoki címhez. Azért lenne jó, ha telt ház előtt játszhatnánk, mert az eddigi felfokozott hangulatú mérkőzéseken sokat jelentett játékosoknak a szurkolók buzdítása, ami pozitívan befolyásolta az eredményességünket.

Az együttes vezéregyénisége, Primász Ágnes is csak az aranyéremre gondol.

- Kemény sorozat lesz, ahol mellékes, hogy hány mérkőzésen, de nyernünk kell. Nagy előny a hazai kezdés, amit ki kell használnunk. A szentesieknél több fiatal is játszik, akik szeptember óta sokat fejlődtek, jót tett nekik a sikeres LEN Kupa szereplés. Úgy gondolom, kellőképpen ismerjük a játékukat, de biztosan készülnek valami apróbb trükkel. Azonban óriási probléma lenne, ha nagy meglepetést tudnának okozni.

Az együttes csapatkapitánya Poszkoli Rita, aki betegséggel bajlódott a felkészülési időszakban, de az utóbbi napokban már teljesértékű munkát végzett.

- Úgy gondolom, készen állunk a döntő párharcra. Sima három nullal szeretnénk nyerni, de a legfontosabb a bajnoki aranyérem. A Szentes egy remekül védekező csapat, akiknek, ha nyolc gól fölött tudunk lőni, jó esély van a győzelemre. Tisztában vagyunk az ellenfél erősségeivel, amire megfelelően felkészültünk.

A bajnokság menete

● A Vodafone OB I alapszakaszát a DFDVCSH- Corner Ékszer csapata nyerte. A szentesiek a harmadik helyen végeztek. Az egymás elleni találkozót 11-10-re nyerték az újvárosiak a Fabó Éva Sportuszodában.
● A középszakaszban is a főiskolások végeztek az élen, de a Szentesi VK gárdája egy helyet javítva, második lett. Mindkét együttes egy góllal nyerte meg a hazai mérkőzését.
● A döntőbe jutásért vívott párosításban a DF-DVCSH-Corner Ékszer gárdája két mecscsen lépett túl az Universitas Szeged csapatán, míg a szentesieknek három találkozóra volt szükség a ZF-Egerrel szemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!