Sport

2011.03.23. 03:28

Kuszaság a játékban

Dunaújváros - Ritkán nyilatkozza a mester csapatáról, hogy teljes kuszaság jellemezte játékát a meccs utolsó tíz percében. Természetesen Kiss Szilárdról és a női kézisekről van szó.

Jankó Árpád

- Ötven percig nagyon jól játszottunk, s még akkor is 26-26 volt az állás. Utána tíz gólt kaptunk, s csak kettőt dobtunk. Olyan kuszaság, összevisszaság jellemezte a kézilabdázásunkat, amilyet a csapatomtól még nem láttam - foglalta össze tapasztalatait a dunaújvárosi szakvezető a 36-28-as vereség után.

Valóban váratlan volt a dunaújvárosi gárda szétesése a végén, hiszen különösen az első félidőben remekül játszottak Ferlingék. A szünetben még vezettek (18-16), de volt már ötgólos is a fórjuk. A hajrában a sorozatos labdaelvesztések, legalább négy ziccer elrontása nyomán lelkierőt is merítettek a veszprémiek. És ami szomorú: a bakonyi hölgyek semmi mást nem tettek, csak a dunaújvárosiak hibáit használták ki. A történethez az is hozzátartozik, hogy döntő momentumnak számított Ferling Bernadett szoros őrzése, s ebben a helyzetben a többiek nem tudtak jól dönteni. Nem beszélve arról, hogy ilyenkor kellene egy másik átlövő, aki helyettesíti a megfogott társat. Ezért is nagyon hiányzott a csapatból Radulovics Bojana. Boki egyébként a szombati, Békéscsaba elleni hazai mérkőzésen sem játszik, mivel sérülése nagyon lassan gyógyul. Sőt, kérdéses: lehet-e majd számítani rá a rájátszás idején. A veszprémi mérkőzésen az is tapasztalható volt, hogy a hazaiak két komplett sort tudtak a pályára küldeni, míg a Dunaújváros kerete, annak második sora gyenge. Arról nem is beszélve, hogy a dunaújvárosi együttessel szemben a veszprémiek magassági fölényben játszottak. És ez komoly előnyt jelentett.

Balogh Bea, aki hét gólt dobott, szintén értetlenül áll az utolsó tíz perc történései előtt.

- Nagyszerű kezdeti játék után a végén összeomlott a csapat. Tanulságos meccs volt. Amikor már éreztük, hogy baj is lehet, kapkodni kezdtünk, helyzeteket rontottunk, és a védekezésünk is felmondta a szolgálatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!