Sport

2010.09.20. 02:28

Kiélezett küzdelem

Dunaújváros - A második félidőben már három góllal vezetett, végül nagy csatában egy találattal mégis kikapott a Dunaferr SE férfikézilabda-csapata a szombati, Csurgó elleni hazai meccsen.

Gallai Péter

Dunaferr SE - Csurgói KK 20-21 (12-12)

Dunaújváros, 500 néző. Vezette: Túróczy, Nagy.

Dunaferr: KOVÁCS - PÁSZTOR 6, Németh 3, Takács 2, Muhl, BALI 5, Széles 2. Csere: Repóth (kapus), Hajdu, Bodó, Zubai G. 1, Morva 1, Benmiloud, Szepesi. Vezetőedző: Rapatyi Tamás.

Csurgó: Hudák - MISS 11/7, Józsa 1, TRIVKOVIC, Pavlovic 3, FREY 3, Császár. Csere: Nikolic, PALLAG (kapusok), Cifra, Borsos, Oláh 1, Nagy, Vadkerti 2.

Hétméteresek: 2/0, ill. 7/7.

Kiállítások: 18, ill. 10 perc.


Az első félidő alapján egyértelműen kiderült: kétesélyes a találkozó, hiszen szorosan tapadt egymásra a két együttes. A második játékrész elején aztán már három góllal (15-12) is ellépett a Dunaferr, ám a csurgóiak nem hagyták annyiban a dolgot. Míg a 40. percben három gólos hátrányban voltak Miss Zoltánék, rá tíz percre már ismét egál volt az eredmény, 17-17.

Sajnos a vendégek egyik legjobbja pont Miss volt, a nyáron Dunaújvárosból eligazolt szélső például hiba nélkül dobálta be a heteseket.

A végjáték nagy izgalmakat ígért, amiben nem is volt hiány. 19-18-as dunaújvárosi vezetésnél emberelőnybe került a Csurgó, s két perc alatt fordítottak is, 19-20-ra. Ezt még sikerült egalizálni, de egy újabb hazai kisbüntetésnek köszönhetően megint az ellenfélnél volt az előny, 20-21. Lett volna még idő azegyenlítésre, de egymás után több támadásunk is kimaradt. A bírók sípja akkor is néma volt, amikor Morvát ziccerben rúgták fel. Ellenbenpár másodperccel a vége előtt befújtak egy hetest a dunaújvárosiaknak. A büntetőhöz Hajdu állt oda, aki lábon lőtte a kapust, ezzel vége is lett a meccsnek.

A Dunaferr védekezésben jól teljesített - a huszonegy kapott találat egyáltalán nem sok -, viszont támadásban több hibát is vétett a csapat. Talán aza sokszor emlegetett rutin hiányzott. Ennek ellenére egy döntetlenre mindenképpen rászolgált volna az együttes.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!