Sport

2010.03.12. 03:28

Veszprémi komolyság

Dunaújváros - Ma 18 órakor az MKB Veszprém férfikézilabdázói vendégszerepelnek Dunaújvárosban. Mocsai Lajos, a vendégek mestere tisztelettel beszélt a Dunaferr csapatáról.

Gallai Péter

- Semmiféleképpen nem vesszük félvállról a meccset, főleg, hogy ismét idegenben kell szerepelnünk. A Dunaferr ellen mindig nehéz játszani, hazai környezetben nagyon motivált a dunaújvárosi társaság - fogalmazott az MKB vezetőedzője, aki tudja, hogy sok a sérült az ellenfélnél, de még így is óvatos.

- Ismerem az újvárosi utánpótlást, rengeteg tehetséges fiatallal rendelkeznek, akik Imre Vilmos keze alatt jó csapatba kerülnek. Mindig a legnagyobb tisztelettel kell hozzáállni a következő feladathoz, mindegy, hogy ki az adott ellenfél - tette hozzá a bakonyi mesteredző.

A vendégek keretéből Perics kapus szerdán sem játszott, ma is kevés az esély arra, hogy pályára lépjen. Rajta kívül az Achillesét fájlaló Gulyás sem szerepelt Tatabányán, sérülése után ugyan Sesum visszatért, de a több meccsnyi kihagyás még látszott rajta. A másik hálóőr, Fazekas Nándor sem teljesen egészséges, de ő hadra fogható lesz ma este is.

Míg a felnőtt csapat számára - mindkét oldalon - inkább a presztízs a tét, addig a Dunaferr utánpótlás-csapatainak fontosak lesznek a mai találkozók. Rosta Mikós serdülő együttese 14 órakor, míg György László ifistái 16 órakor játszanak a veszprémi fiatalokkal.

Előbbiek vezetik a tabellát, győzelmük esetén nagy lépést tehetnek az alapszakasz-elsőség felé.

Az élmezőny: 1. Dunaferr 33 pont/20 meccs, 2. Tisza Volán 31/20, 3. Veszprém 29/19, 4. Balatonfüred 29/19.

Az ifjúságiak közvetlen üldözőjükkel találkoznak, számukra is sokat érne a két pont megszerzése.

Az élmezőny állása: 1. PLER 35/19, 2. Dunaferr 33/20, 3. Veszprém 29/19, 4. Pick Szeged 28/19.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!