Sport

2006.06.07. 22:00

Újra a válogatottal

Dunaújváros - (szs) - Hat dunaújvárosi lány készül a nõi vízilabda-válogatottal Tatán. Köztük az a Primász Ágnes, aki közel másfél évi kihagyás után kapott újra meghívást a nemzeti csapatba - idén januárban.

Mórocz Zsolt

A tatai program meglehetõsen monoton, de hát milyen is lehetne egy alapozó edzõtábor? Reggel hétkor öt kilométeres futással indul a nap, majd a konditeremben egy óra súlyzózás következik. Ezután irány a medence, ahol kilencven perc úszás vár a lányokra. Az ebéd után busszal Tatabányára mennek, Tatán ugyanis nincs szabványos medence, a délutáni labdás edzéseket már a szomszédvárban vezényli Szilágyi Péter kapitány.
A huszonegyes keretben hat dunaújvárosi hölgy kapott helyet, köztük egy nagy visszatérõ, Primász Ágnes. Brávik Henrietta, Brávik Fruzsina, Benkõ Tímea, Bujka Barbara és Zantleitner Krisztina mellett õ is azért dolgozik, hogy biztos helye legyen az augusztusi (Kínában rendezendõ) Világkupán és az õszi belgrádi Európa-bajnokságon medencébe szálló tizen négyes keretben.
- Mit mondjak! Három hét pihenõ után nem túl vidám dolog újra komoly edzésmunkát végezni! - vág bele Primász. Ezzel együtt hatalmas bizonyítási vágy munkál bennem, szeretném megmutatni, hogy helyem van a válogatottban - teszi hozzá nyomban.
Csak elmékeztetõül A DF-Elco kiválósága az athéni olimpia után, 2004 õszén mondta le a válogatottságot. Az akkori hírek szerint azért, mert Faragó Tamás korábbi szövetségi kapitánnyal nem volt felhõtlen a viszonya, saját bevallása szerint azonban más volt az ok
- Nem voltam elégedett a játékommal, idõre volt szükségem, hogy összeszedjem magam. Úgy érzem, ez sikerült, és most újra itt vagyok.
Közel másfél év kihagyás után még a kilencvenötszörös válogatott Primász Ágnesnek sem lesz egyszerû feladat visszakerülnie a nemzeti csapatba, amely - ne feledjük- aranyérmet szerzett a legutóbbi világbajnokságon Montreálban.
- Kisteleki Dóra játszott a helyemen, de õ most babát vár. A kapáslövõ posztra így négy jelentkezõ maradt Tóth Andrea, Valkay Ágnes, Pelle Anikó és én. A négybõl valószínûleg három ember kerül a végsõ keretbe - bocsátkozik óvatos találgatásba a dunaújvárosi klasszis, eközben mi örömmel nyugtázzuk, hogy szemernyi kétség sem fedezhetõ fel a hangjában azzal kapcsolatban, hogy õ bizony benne lesz abban a háromban.
A válogatott vasárnapig edzõtáborozik Tatán. Jövõ hét elejére két nap pihenõt engedélyezett Szilágyi Péter, aztán újra együtt lesz a keret, mert a tervek szerint csütörtökön Németország ellen játszanak a lányok felkészülési mérkõzést, a budapesti férfi Világkupa amolyan elõmérkõzéseként. Kihívásokban idén sem lesz hiány nõi pólósaink számára. A kínai nõi Világkupára címvédõként érkezik együttesünk, hiszen 2002-ben, az ausztráliai Perth-bõl aranyéremmel tértünk haza. A belgrádi Európa-bajnokságon a világbajnokkal szemben szintén magasak lesznek az elvárások.
A sorsolásra mindenesetre nem lehet panaszunk Szerbiával, Spanyolországgal és Hollandiával kerültünk egy kvartettbe, ahol a papírforma alapján a mieink esélyesek a csoportelsõségre. A gyengébb játékerõt képviselõ németeken kívül tehát sikerült elkerülnünk az oroszokat, az olaszokat és a görög válogatottat is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!