SÉTA

2016.12.13. 17:41

LEGO robotépítő-versenyen

Dunaújváros - Két osztálytársammal közösen különleges megmérettetésen vehettünk részt a Dunaújvárosi Egyetemen.

Két osztálytársammal - Proksza Manó, Vagyócki Attila - vettem részt a Dunaújvárosi Egyetem Tudományos hét" rendezvény sorozatának keretében szervezett LEGO robotépítő- versenyen.

A megmérettetés két etapjából, mi a másodikon, a délutánin indultunk. A pálya, mint tavaly ugyanúgy egy labirintus volt, ám idén színek segítségével kellett navigálnunk, a falak között. Először kicsit megtorpantunk, mert a programozási környezetnek, nem az általunk megszokott oktatási verziója volt a gépeken, de végül ez nem okozott problémát, mert csak a színérzékelőt kellett használnunk.

A robotot kedvünk szerint építhettük fel, gyakorlatilag a nulláról. Kis méretének köszönhetően gyorsan fordult, ami a tesztelésnél nagyon hasznosnak bizonyult. Az építéssel kicsit elcsúsztunk, de a programozással sikerült behoznunk. Az első tesztelés után csak apróbb pontosításokra volt szükség és használható lett az eszköz.

A feladatra két óra állt rendelkezésünkre. A hat csapat közül mi 1 óra 24 perc alatt végeztünk a programozással, építéssel, teszteléssel. Az idő lejártával a csapatok nagy része sikeresen megoldotta a feladatot.

Igazi informatikus kihívás volt! Mi nyertünk!

Györök Richárd 11. d

Rudas középiskola

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!