Kolbert Zoltán Márió

2019.11.21. 07:00

Íme a 6 leghasznosabb app a tanuláshoz

Az emberek többsége a nap nagy részében a telefonját nyomkodja, de vajon belegondolnak, hogy akár hasznosabb dolgokat is csinálhatnak vele? Például tanulásra is használhatják, hiszen rengeteg app készült erre a célra.

Pannon Oktatási Központ

Beaker – Mix Chemicals

Kezdjük is a sort egy igazán interaktív és szórakoztató alkalmazással, a Beaker – Mix Chemicals-szal, ami segít elsajátítani a kémiai reakciók ismeretét. Tulajdonképpen az egész képernyő és főzőpohárrá (vagy kémcsővé) alakul, és már kezdhetjük is az elemek közötti reakciók tesztelését. A vegyületeket név, vegyjel, g/cm3, g/mol, g/100ml szerint láthatjuk a kijelzőn.

Androidon itt, IOS-en itt érhető el.

Az okostelefon a tanulás nélkülözhetetlen eszközévé is válhat
Fotók: pixabay

Photomath

Következő appunk, a Photomath szintén a természettudományok egyik ágát, a matematikát segíti. Szerintem ezt az alkalmazást rengetegen ismerik, hiszen kezdők és haladóbb matekosok is nagy hasznát veszik. Képes kiszámolni és levezetni a legtöbb egyenletet, ezzel könnyítve azok megértését.

Androidon itt, IOS-en itt érhető el.

Duolingo

A Duolingo szárnyakat ad a nyelvtanuláshoz

Hogy kedvezzünk egy kicsit a humán beállítottságú embereknek is, itt egy tökéletesen használható app nyelvtanuláshoz. A Duolingo rengeteg nyelvet tartalmaz, egyedüli hibája, hogy a magyar nyelvű változatról csak angol nyelvet lehet választani, az összes többi nyelvhez szükséges angol nyelvtudás is.

Androidon itt, IOS-en itt érhető el.

Solar Walk Lite

A Solar Walk Lite egy olyan app, amivel azt érezhetjük, mintha tényleg az űrben lennénk. Végigmehetünk a naprendszer összes bolygóján, tanulmányozhatjuk a szerkezetüket, megnézhetjük a Föld körül keringő műholdakat. Szinte mindent láthatunk és tanulmányozhatunk, amit naprendszerünkről tudni érdemes.

Androidon itt, IOS-en itt érhető el.

Kötelező olvasmányok

Hogyha irodalomérettségi előtt állsz, és nem szeretnél folyton könyveket cipelni magaddal, amiket éppen ki kell olvasni, akkor a Kötelező olvasmányok nevű alkalmazást neked ajánljuk! Megtalálható benne 25 epikai mű, hangoskönyvvel együtt. Sajnos csak androidra érhető el itt.

Magyar história

A történelem érettségi elhalaszthatatlan kelléke lehet a Magyar história nevű alkalmazás. Átnézheted a magyar történelmet a honfoglalástól egészen napjainkig, valamint képekkel színesítve tanulmányozhatod korszakait, szereplőit. Ennek is egyetlen hibája, hogy jelenleg csak IOS-re érhető el itt.

 

Címkék#séta-pok

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!