Vámos Viktória

2019.11.28. 07:00

Így ünnepel az osztály…

DSZC Szabolcs Vezér Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája

Fotó: pixabay

Nincs is jobb osztálykarácsony, mint mikor az osztály minden tagja ott tud lenni az ünnepléskor, ami nem tudom, hogy nálatok hogy megy, de nekünk nem mindig szokott sikerülni a folyamat.

Nálunk úgy szokás, hogy először minden osztály lemegy a tornaterembe, és az egész iskola megnézi azt a karácsonyi produkciót, amelyet minden évben egy osztály készít -általában a kilencedikesek. Miután vége az előadásnak, mindenki felmegy a saját ünnepi díszben pompázó termébe, amit már előzőleg berendezett. A falaknál vannak az asztalok innivalókkal és mindenféle finomságokkal, középen pedig a székek kör alakban elhelyezve. Amikor mindenki elfoglalta a számára szimpatikus széket, akkor kezdetét veszi az ajándékozás, amelyet az osztályfőnök „bevezetője” előz meg. Általában a mi osztályunk úgy szokta megszavazni, hogy ki kezdje az ajándékozást, hogy egyöntetűen a tanárnő legyen az első…s úgy szoktuk átadni egymásnak az apró meglepetéseket, hogy körbeírjuk az általunk húzott illetőt, vagy írunk róla egy kis versikét, amiben szintén megpróbáljuk jellemezni. A többieknek pedig az elhangzottak alapján ki kell találniuk, hogy kiről is van szó. Miután az első „kiválasztott” megkapta az ajándékát, ő lesz a következő, aki körbeírja az általa húzott személyt. És ez így megy egészen addig, ameddig sor nem kerül mindenkire. Ezután pedig kezdetét veszi mindenki kedvenc része: az evés! Miközben jóízűen falatozzuk a finomabbnál finomabb -házi készítésű- süteményeket, beszélgetünk, és karácsonyi zenéket hallgatunk. Ha vége az osztálykarácsonyozásnak, mindenki kellemes ünnepeket és eseménydús, élményekkel teli téli szünetet kíván barátainak, illetve tanárainak, majd hazamegyünk.

Én nagyon örülök neki, hogy eddig mindegyik osztállyal töltött karácsonyom szuper volt és kellemes hangulatban telt, illetve mindig jó látni, ha valakinek egy kis örömet tudunk szerezni az ajándékunkkal. Remélem, nálatok is ilyen jól szoktak telni az osztálykarácsonyaitok! Kellemes Ünnepeket Mindenkinek!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!