Molnár Laura

2019.11.21. 07:00

Az Instagram árny- és pozitív oldala

DSZC Szabolcs Vezér Szakgimnázium és Szakközépiskola, Pusztaszabolcs

Napjainkban az egyik legnépszerűbb applikációjává nőtte ki magát az Instagram. Szerintem az Instagram egy virtuális boldogságverseny, ami a tökéletességre van kiéleződve. Kezdetben egyes emberek saját magukról készített képeket töltötték fel erre az oldalra, de manapság sokkal terjedelmesebb lett ez a felület. Főként már a külsőségekről szól. Hol jársz és milyen drága éttermekben eszel, persze ezt mind boldogan, rámutatva arra, hogy neked milyen tökéletes életed is van.

2018 júniusában már elérte az 1 milliárd aktív használót. Manapság szinte a létező összes fiatal rendelkezik Instagrammal. Nem véletlenül, hiszen a számos rossz hatása ellenére rendelkezik néhány jó és hasznos tulajdonsággal is.

Én azért szeretem használni, mivel jó pár inspirációt és ötletet kapok, akár öltözködés vagy lakásdekoráció kapcsán. Amikor kifogyok az ötletekből, csak bekapcsolom a mobilomat, és megnyitom ezt a közösségi oldalt, s szétnézek az oldalak között.

Instagramon nemcsak ötleteket lehet szerezni, hanem vásárolni is lehetséges, akár ruhát, cipőt vagy esetleg ékszert. Azért előnyös a vállalkozásoknak rendelkezni ilyen profillal, hiszen az emberek 70%-a már rákeres a termékükre a fotómegosztón. A rendelést is egyszerűbbé teszi, hiszen pár kattintás, és már a vásárlás folyamatban is van. Én azért preferálom jobban az efféle rendelést, mert akár a többi korombeli fiatal véleményét is megismerhetem a termékek kapcsán.

A pozitív tulajdonságok ellentétében maga az árnyoldal is megmutatkozik, de az előnyökkel talán mégis könnyebben nézünk szembe. Vigyázni kell, mert az emberi kapcsolataink már jobban működnek e közösségi oldalon, mint a valóságban, könnyen elfeledkezhetünk arról, hogy milyen negatív mellékhatásokkal bír mindez a mindennapjainkra és a lelkivilágunkra.

Te érezted már rosszul magadat egy tökéletes Insta- kép láttán? Ha igen, akkor gondolkodj el ezen a kérdésen!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!