hét korszerű eszköz

2021.10.06. 19:00

Új navigációs készülékek a székesfehérvári tűzoltóságon

A beavatkozások hatékonyságának támogatásaként és a tűzoltó hivatás elismeréseként összesen hét korszerű navigációs készüléket adományozott a székesfehérvári épületfenntartó és hőszolgáltató társaság a megyeszékhely hivatásos tűzoltó-parancsnokságának.

katasztrófavédelem

Baj esetén a segítségkérést váró percek hosszabbnak tűnnek. A tűzoltóautók biztonságos vonulása mellett fontos, hogy minél könnyebben és hamarabb kiérkezzenek a megadott címre. A sötétben még nehezebb a tájékozódás, a látási viszonyokat pedig az esős, havas idő tovább nehezíti. Előfordul, hogy nem minden épületen van házszám, holott ez is nagy segítség a tájékozódásban.

A székesfehérvári hivatásos tűzoltó-parancsnokság működési területéhez negyvenegy település tartozik. Bár a gyakorlott tűzoltók nagyon jó helyismerettel rendelkeznek, de a kisebb utcák, közök beazonosítása néha számukra is fejtörést okoz a megyeszékhelyen és a községekben egyaránt. Előfordulhat, hogy segítségnyújtásra, távolabbi településre riasztják a szert, ilyen esetben szintén nagy segítség a navigáció. A hét új készüléket Szauter Ákos, a Széphő Zrt. vezérigazgatója adta át Sallai László tűzoltó alezredesnek, a székesfehérvári katasztrófavédelmi kirendeltség vezetőjének. Az új navigációk a korábbi GPS-eket váltják ki a tűzoltóság készenléti járművein. A készülékek automatikusan frissülnek, így folyamatosan követik a közterületek elnevezésének esetleges változásait. A tűzoltók tájékozódását mindemellett vonulás közben a műveletirányítási ügyelet munkatársai is támogatják, útvonalukat figyelemmel kísérik, és rádión továbbítják a szükséges információkat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!