Rendőrségi

2012.01.18. 09:51

Vasrúddal esett a szomszédnak

Vasrúddal támadt szomszédjára tegnap egy zavarodott férfi a Fejér megyei településen, Válon.

Dunaújvárosi Hírlap

Garázdaság miatt indult büntetőeljárás a Bicskei Rendőrkapitányságon egy váli incidenst követően. Egy 62 éves férfi ugyanis vasrúddal támadt szomszédjára.  

Az ittas és zavart állapotban lévő férfi mielőtt szomszédjára támadt volna, szidalmazta annak háza előtt álló férfit és nőt is, akik fákat daraboltak fel, amiket a tűzoltóság vágott ki és az önkormányzat ajánlott fel a ház tulajdonosának. A szomszéd azt feltételezve, hogy azt ők el akarják lopni, így azt kiabálta, hogy lopják a fát, és közben szidalmazta őket. Egy ideig sikerült még lecsillapítani, de egy idő után annyira dühös lett, hogy felkapta a kapuját kitámasztó vasrudat, majd azzal kezdett el hadonászni. Amikor a ház tulajdonosa - aki közben bent tartózkodott a lakásban - a nagy hangzavarra kijött az utcára, a szomszéd meg akarta ütni a vasrúddal, de a 45 éves férfinek sikerült kivennie a kezéből a rudat, majd az ismerőse segítségével a földre kényszeríteni az agresszív szomszédot, aki még ekkor is szitkozódott és ütött, valamint karmolt.

A támadásról a helyszínen tartózkodó hölgy azonnal értesítette a helyi körzeti megbízottat, aki perceken belül a helyszínre érkezett. A zavarodott szomszédot végül a járőrök állították elő. Először a Bicskei Orvosi Rendelőbe vitték, ahol az ügyeletes orvos vért vett tőle, hogy megállapítsák, ittas-e. Ezt követően szállították át a kapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók. Vallomást azonban nem tett. Szabadlábon védekezik.                

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!