Rendőrségi

2009.03.26. 03:25

Három új rendőrautóval gazdagodik városunk

DH - Új ékkövek érkeznek a dunaújvárosi rendőrséghez, ugyanis kedden átadták azt a mintegy 1500 db új rendőrautót, amiből hármat városunk rendőrei vehetnek birtokba. Vélhetően három Ford Focus érkezik, 1.6 literes, benzines motorral.

MTI/AP

Fejér megyében 17 „csíkos autó” kerül lecserélésre az új kontingensből. Közterületi támogatók, közlekedési és közterületi szolgálatot ellátó járőrök, baleset helyszínelők, körzeti megbízottak munkáját segítik a jövőben. Az új autókból kettő kerül az M6, M7-es autópályára, ötöt a Székesfehérvári Rendőrkapitányság, hármat Dunaújváros, kettőt Gárdony, egyet-egy Bicske és Mór illetékességi területén látják viszont az úton lévők. A főkapitányság használatában egy marad és két járművel tartalék képzésére is nyílik lehetőség.

A megyébe már az elmúlt héten megérkeztek a szolgálati jelleggel nem bíró „civil” Opel Astrák. Az új járművek három éves Lacettik és Ford Fiesták helyett állnak csatasorba. Főként bűnügyi területen hasznosulnak az 1.6-os Essenciák.

1500 darab új Focus kerül a rendőrség kötelékébe, ezek a Skoda Octaviákat váltják majd. A Ford Focusokat 1,6 literes, benzines motorral szerelik.

Az Astrákból 600 darab érkezik, ezeket hivatali ügyintézésre állítják forgalomba, tehát jelzés és fényhíd nélküli civil autók lesznek.

Az autókra kerülő speciális hang és fényjelző berendezésekre, szirénákra és fényhidakra külön pályázatot írnak ki, ez után vásárolja majd meg őket az ORFK.

Az új gépjárművek szolgálatba állításának időpontjáról, még nincsenek pontos információk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!