Rendőrségi

2012.07.12. 13:39

Gyerekek lopták a benzint

A Sárbogárdi Rendőrkapitányságon egy vajtai benzinlopás ügyében indult büntetőeljárás tegnap. A nyomozók a bűncselekmény elkövetésével két fiatalkorút és egy gyermekkorút hoztak összefüggésbe - tudtuk meg csütörtökön Németh-Kész Mónika megyei rendőrségi szóvivőtől.

duol.hu

A cecei és a vajtai körzeti megbízott szerdára virradó éjszaka folyamán Vajtán, a Puskin utcában vette észre a gyerekeket, akiknél egy tölcsér, illetve egy benzines kanna volt. Amikor a rendőröket meglátták, elfutottak ugyan, de a kmb-seknek sikerült kettőt elfogniuk és elszámoltatniuk. A 12 éves fiú és 15 éves nővére azzal kapcsolatban nyilatkozni nem tudott, hogy a náluk lévő benzines kanna a benne lévő öt liter üzemanyaggal együtt honnan van, csak annyit, hogy azt az unokatestvérüknek hozta egy ismerőse.

Nem sokkal később az unokatestvért, azt a 17 éves fiút is sikerült felkutatnia a rendőröknek, akinek sikerült korábban megszökni előlük. Tekintettel arra, hogy időközben kiderült: Vajtán, a Dózsa György utca egyik házához tartozó kazánházból eltulajdonítottak öt liter benzint, így a rendőrök lopás elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki a fiatalkorú fiút.

Ő ennek során tagadta a bűncselekmény elkövetését, és azt állította, hogy egyik ismerősétől vásárolta a benzint pénzért. A gyerekek szüleinek házában tartott házkutatás során a benzinnel teli kannát lefoglalták.  

Az ügy teljeskörű tisztázása érdekében a büntetőeljárás tovább folyik a Sárbogárdi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán.        

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!