Rendőrségi

2009.05.20. 17:27

Döbbenet: A sírba vitte a milliókat?

Dunaújváros - Nincs felelőse annak az ügyvédi csalásnak, amely mintegy hatvanmillió forinttal károsított meg embereket.

Szigeti Sándor

A Székesfehérvári Nyomozó Ügyészség  megszüntette a nyomozást abban az eljárásban, amelyben  egy  dunaújvárosi ügyvédnő több tíz millió forintot vett át ügyfeleitől. Az emberek a pénzt soha nem látták viszont, és az időközben súlyos betegségben elhunyt R. Ágnesen hiába is keresnék pénzüket. 

Most nagyon úgy néz ki, hogy senki nem rendezi a számlát.  Az ügyészség társtettesek nyomára nem akadt, az ügyvédnő két lánya pedig a hivatalos iratok szerint mindössze nyolcezer forintot örökölt. Azt nem tudni,  a családnak jutott-e az elsikkasztott milliókból.


A károsultak közel hatvanmillió forintos  hitelezői igényt nyújtottak be. Arról, hogy mi történhetett a tekintélyes summával, senki nem tud biztosat. Egyesek szerint az ügyvédnő a pénzt korábbi hitelezőinek adta, mások szerint egy részét elbukta, megint mások szerint nem elképzelhetetlen, hogy egy része R. Ágnes családjához került. 

A Fejér Megyei Főügyészségen tegnap szerettük volna megkérdezni,  vajon a nyomozás kiterjedt-e a családtagok vagyonvizsgálatára is. R. Ágnes örököseként ugyanis két lánya van feltüntetve. A hivatalos okiratok szerint az ügyvédnőnek halála után mindössze nyolcezer forintos vagyona maradt.  Egy hat- és egy kétezer forintos tétel szerepelt a két ügyvédi számláján.

 
- A helyzet még rosszabb, mint egy éve. Akkor reménykedhettünk, hogy viszontlátunk valamennyit a pénzünkből. A nyomozás megszüntetésével erre minimálissá vált az esély - panaszolta lapunknak Fülöp Istvánné, aki 11,7 millió forintot helyezett letétbe R. Ágnesnél. A pénzt hosszú  évek alatt egy lakás vásárlására spórolta össze. 

Ha éjjel felkelek, nem tudok újra elaludni. Minden fórumot megjártam,  nem  tudom, kihez fordulhatnék még -  mondta a dunaújvárosi asszony a nyomozást megszüntető határozattal a kezében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!