Rendőrségi

2011.08.03. 12:49

Álkommandósok raboltak ki egy vállalkozót

Rendőrségi akciót szimulálva raboltak ki ismertelenek egy balatonfüredi vállalkozót még hétfőn éjfél körül. Az álkommandósok jelentős mennyiségű készpénzt vittek el.

duol.hu

A Veszprém Megyei Főkapitányság sajtóügyeletese szerdán  a Naplónak elmondta: a tettesek kommandós ruhához megtévesztésig hasonlító felszerelésben várták a férfit. Közölték vele, hogy bűncselekmény gyanúja miatt házkutatást tartanak nála. Futtató Norbert szólt arról is, hogy a "házkutatás" során az ismeretlen személyek a velük együttműködő férfinél és a házában lévő készpénzt elvették, lefoglalásra hivatkozva. A férfit megbilincselve beültették kocsijába, majd a házától néhány száz méterre leállították a járművet és kiszálltak a tettesek az autóból arra hivatkozva, hogy átadják őt kollégáiknak. Ezt követően távoztak a helyszínről. A sértett néhány perc múlva kiszabadult és a rendőrségen feljelentést tett a bűncselekmény miatt.

A megyei főkapitányság fegyveres rablás bűncselekmény alapos gyanúja miatt indított az ügyben nyomozást. A tanúkihallgatások adatai alapján két 170-175 centiméter magas, valamint egy 185 centiméter magas, kisportolt, erős testalkatú személyeket keresi, akik rendkívül határozott fellépésűek.

A bűncselekmény tényét a sértett is megerősítette  a Napló érdeklődésére, aki elmondta, hogy úgy tudja, a környéken történt már hasonló eset, valószínűleg ő következett. A férfi több évtizede dolgozik a vendéglátóiparban, de nem érte még ehhez fogható attrocitás. Az üggyel kapcsolatos kérdéseinket a férfi elhárította arra hivatkozva, hogy dolgozni szeretne.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!