Rendőrségi

2012.08.10. 14:09

Telefonokat és pénzt raboltak fiatalok egy fehérvári társaságtól

Fiatalok fenyegetett meg egy társaságot, hogy adják át értékeiket. A sértettek bejelentése után a rendőrök némi üldözés után elfogták a tetteseket.

duol.hu

Székesfehérváron éjjel fél tízkor egy fiatalember kért segítséget a rendőrség ügyeletétől. Elmondta, hogy őt és társait ismeretlenek megfenyegették a Csanádi tér 3. szám mögötti területen. Értékeik átadására szólították fel őket a tettesek, majd amikor vissza akarták szerezni azokat, késsel fenyegették meg a bejelentőt is és társait is. Az elkövetők a megszerzett és megtartott telefonokkal, valamint a pénzzel elmenekültek a Budai út felé - tudtuk meg pénteken R. Szabó Ágnes megyei rendőrségi szóvivőtől.  

Az ügyeleti szolgálat által helyszínre irányított járőrautók körbevették a területet. Személykeresést hajtottak végre, a Gyümölcs utca- Deák Ferenc utca- Árpád utca, Lövölde és Erzsébet utcákon, szűkítették a kört. Eközben a központi ügyelet rádión értesítette a járőröket, hogy egyik szabadidős kollégájuk látja az elkövetőket, akik vele szemben futnak a Deák F. utca mögötti füves területen. Amikor a tettesek meglátták, hogy több szolgálati gépjármű érkezik több irányból, a Deák utca felől a Lövölde utca és az Erzsébet utca felé vették az irányt. A szabadidős őrmester futott utánuk, aminek eredményeként az egyik személyt sikerült elfognia. A másikat a Béke téren fogták el a járőrök, miután a tettes menekülés közben átesett egy korláton, de még akkor is felállt és futott tovább. Mintegy 150 méteres gyalogos üldözés után vitték földre az egyenruhások, de még ezt követően is aktívan ellenállt.

A két elfogott elkövető egyikéről kiderült, hogy még 14 éves sincs, tehát gyermekkorúnak számít. A másik fiatalkorú, 17 éves. Harmadik, szintén fiatalkorú társukat, akinél a fenyegetés idején kés is volt, még keresi a rendőrség. Mielőbbi elfogása érdekében körözést bocsátottak  ki.

A tettesek menekülés közben eldobálták a megszerzett értékeket, melyek egy részét megtalálta a rendőrség a helyszíni szemle során. Csoportosan elkövetett rablás miatt indult eljárás az elfogott fiatalkorú és gyermekkorú, valamint a még szökésben lévő harmadik társukkal szemben - tette hozzá a szóvivő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!