Rendőrségi

2012.01.26. 16:07

Gitártokban hordták ki a lopott cuccból a házból

Székesfehérvár - Egy Seregélyesi úti ingatlan területéről lopott négy iskolás közel hárommillió forint értékben loptak műszaki cikkeket, vadász-és maroklőfegyvereket, lőszereket a házból. A tetteseket az iskolai kamera és a gitártok buktatta le.

Dunaújvárosi Hírlap

Több fordulóval közel hárommillió forint értékben vitt el különböző tárgyakat négy fiatalember egy Seregélyesi úti ingatlanból a tulajdonos távollétében. A lopott holmik között az értékes műszaki cikkek mellett több engedéllyel tartott vadászfegyver, maroklőfegyver és az ezekhez tartozó több száz lőszer volt.

A Seregélyesi úton lévő ingatlanától távol lévő tulajdonost a szemközti ház egyik lakója értesítette telefonon szerdán, hogy gyanús mozgást lát az udvarban. A tulajdonos azonnal autóba ült és Fehérvárra sietett. Megdöbbenve látta, hogy a 22-én, vasárnap este még sértetlen lakásból számtalan értékes műszaki és háztartási cikk mellett eltűntek a lemezszekrényben tartott fegyverei is. Haladéktalanul értesítette a Székesfehérvári Rendőrkapitányság ügyeletét.

A fehérvári nyomozók adatgyűjtésbe kezdtek, melynek során kiderült, hogy az ingatlan kerítésén kiugráló fiatalokat többen is látták. Az egyik szemtanú elmondta, hogy a fiúk egy gitártokkal a kezükben távoztak. Úgy tűnt neki, mintha csak szünetben ugrottak volna át egyik ismerősükhöz a nem messzi szakközépiskolából.
A nyomozók az ominózus szakközépiskolánál is érdeklődtek, hogy láttak-e bárkit, aki gitártokkal közlekedett. A gitártok egyébként a lakásból származott. Az iskola képviselője átadta a nyomozóknak a délelőtti mozgásokat tartalmazó kamerafelvételeket, amelyek segítségével, a szemtanúk közreműködésével szerda délutánra sikerült azonosítani az egyik fiatalt.

Különös tekintettel arra, hogy a lakásból éles fegyverek is eltűntek, a Székesfehérvári Rendőrkapitányság nyomozói az Alba Akció Alosztály beosztottainak közreműködését kérték az elfogáshoz. A beazonosított 17 éves fiatalembert lakásuk közelében buszra szállás közben fogták el. A házkutatás során a lakásukban a nagyszobai ágyneműtartóból több, az ingatlanról eltulajdonított fegyver és egyéb tárgy került elő. A 17 éves fiú – aki a nyomozás adatai szerint az értelmi szerzőnek tűnik – két társát a székesfehérvári autóbusz-pályaudvaron, negyedik társukat egy székesfehérvári lakásban fogták el az Akció Alosztály beosztottait.
A 18 éves bakonycsernyei, a 18 éves tápiószentmiklósi, illetve a 19 éves mezőkomáromi diák tartózkodási helyein ugyancsak házkutatást tartottak a nyomozók. A négy helyszínről és egyikőjük kabátzsebéből előkerültek az ellopott fegyverek, lőszerek, egyéb tárgyakat. Bár ezek pontosítása még folyamatban van, de úgy tűnik, hiánytalanul sikerült biztosítani az eljárásban az ellopott, közel hárommillió forint értéket képviselő zsákmányt.

A négy elkövetőt a betöréses lopás mellett lőfegyverrel és lőszerrel való visszaéléssel is meggyanúsították a nyomozók. A fiatalok elmondták, hogy a jó kocsik tűntek fel nekik iskolába jövet-menet az ingatlanon, és miután nem láttak mozgást, gondolták, bent is lehetnek értékek. Hétfőtől az elfogásuk napjáig több alkalommal mentek vissza az általuk feltört családi házba. A fegyverek mellett lőszereket, műszaki cikkeket, ékszereket, okmányokat, informatikai berendezéseket, márkás italokat vittek el. A gitártokban hozták vitték a fegyvereket, ám ez végül a lebukásukhoz vezetett.

A Székesfehérvári Rendőrkapitányság nyomozói kihallgatásukat követően őrizetbe vették a négy elkövetőt. Az eljárást szakértők bevonásával tovább folytatja a rendőrség – közölte csütörtökön R. Szabó Ágnes megyei rendőrségi szóvivő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!