Rendőrségi

2011.11.24. 17:46

Mint Columbo: visszafordultak az ajtóból az adóellenőrök

Inkognitóban újabb magánklinikát ellenőriztek a fővárosban az adóellenőrök, akik ezúttal sem kaptak bizonylatot a kezelés ellenértékéről - közölte az adóhatóság.

MTI

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) csütörtöki közleménye szerint a hivatal munkatársai folytatják a szolgáltató szektor korábban kevésbé ellenőrzött ágazatainak, például a magánorvosi praxisoknak és a luxusszolgáltatóknak a vizsgálatát.
   
A közlemény ismerteti: az adóhatóság egyik adóellenőre derékfájásra hivatkozva jelentkezett be egy budapesti fájdalom-centrumban praktizáló, szolgáltatását méltányos áron hirdető orvoshoz. A vizsgálat közben "párja" a rendelő előterében várakozott.
   
Az ötperces vizit közben a páciensként megjelenő adóellenőr először akkor lepődött meg, amikor egy adag fájdalomcsillapító injekciót kapott, és csak ezután kérdezte meg tőle az orvos, allergiás-e valamilyen gyógyszerre. A szolgáltatás 12 ezer forintba került, amit már az időközben behívott másik adóellenőr fizetett ki.
   
A pár néhány perc várakozás után elköszönt, majd, "mint Columbo nyomozó, az ajtóból visszafordultak" - olvasható a közleményben. Miután felfedték kilétüket, az orvos azzal védekezett, hogy ő adott volna nyugtát, de nem volt rá ideje. A nyugtatömb egy táska mélyéről került elő, szemmel láthatóan csak ritkán használták, noha az adózó heti több alkalommal rendelt, a váró pedig ez alkalommal is tele volt.
   
A nyugtaadási kötelezettség elmulasztása miatt akár egymillió forint bírság is kiszabható a jogszabály értelmében, és a mulasztó utólagos adóellenőrzésre is számíthat - hívja fel a figyelmet az adóhatóság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!