Rendőrségi

2011.10.27. 08:10

Kuruzsló fogtechnikusra csaptak le beavatkozás közben

Két hónapig készültek egy kuruzsló elfogására a Gárdonyi Rendőrkapitányságon. Az illető diploma nélkül végzett olyan fogászati beavatkozásokat, amelyekhez szükség lett volna a megfelelő végzettségre. Tevékenységét asszisztens segítette, most ketten számíthatnak előzetes letartóztatásra.

Dunaújvárosi Hírlap

Gárdonyi Rendőrkapitányság bűnügyi és közrendvédelmi állománya kedd délután összehangolt akció keretében, rendelőjében fogta el azt az 55 éves velencei fogtechnikust, akit kuruzslással gyanúsítanak. A férfi évek óta úgy végzett fogorvosi tevékenységet, hogy arra jogosító orvosi diplomával nem rendelkezik – tájékoztatott ma este Németh-Kész Mónika megyei rendőrségi szóvivő.

A Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szervének jelzése alapján indított nyomozást két hónappal ezelőtt a Gárdonyi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a velencei fogtechnikus ellen. Ezen időszak alatt gyűjtötték össze azokat az okirati és személyi bizonyítékokat, amelyek alapján kedden délután elfogták a férfit.

Az összehangolt akciót – ebben mind a gárdonyi nyomozók, mind a járőrök részt vettek – a fogtechnikus megfigyelése előzte meg. A rendőrök akkor érték tetten a velencei házának egyik helyiségében kialakított magánrendelőben, amikor éppen egy fiatalembernél fogorvosi beavatkozásokat végzett, miközben több páciens kinn várakozott.
A férfin kívül elfogták a rendelőben dolgozó asszisztensnőt is, aki a fogtechnikusnak segítséget nyújtott a fogászati beavatkozásai során. 

A férfi házában tartott helyszíni szemle és házkutatás öt órán keresztül zajlott. Jelen voltak a Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szervének szakfelügyeletét ellátó főorvosai is, akik szaktanácsadóként segítették a nyomozók és a bűnügyi technikusok munkáját. Egy kompletten felszerelt fogászati rendelőt, rengeteg fogászati eszközt, valamint sok okirati bizonyítékot foglaltak le a rendőrök.

A férfit a rendőrök ezt követően előállították a Gárdonyi Rendőrkapitányságra, ahol kuruzslás bűntettének elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd ezt követően bűnügyi őrizetbe vették. Asszisztensét - egy 31 éves csákvári nőt - szintén gyanúsítottként hallgatták ki, mint a férfi bűnsegédjét. A nyomozók ezt követően őt is bűnügyi őrizetbe vették.  

Németh-Kész Mónika hozzátette: a rendelkezésre álló adatok alapján a velencei fogtechnikus évek óta végzett olyan fogászati beavatkozásokat, amikhez orvosi diploma kell. Ő azonban ilyen jogosítvánnyal nem rendelkezett. Mint kiderült, a férfinak széles pacientúrája volt, akik rendszeresen visszajártak hozzá fogorvosi kezelésekre.

A Gárdonyi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán lévő nyomozás kiterjed mind a fogászati beavatkozások során használt eszközök, gyógyszerek beszerzési vonalának vizsgálatára, mind az elvégzett tevékenységekért kapott anyagi ellenszolgáltatás útjának ellenőrzésére.

A gárdonyi nyomozók kezdeményezik a férfi és a nő előzetes letartóztatását is.

A kuruzslásra vonatkozó jogszabályi háttér ide kattintva is olvasható!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!