Rendőrségi

2011.09.07. 15:16

Életfogytiglant kapott a baltás gyilkos

Jogerősen életfogytiglani szabadságvesztéssel sújtotta Balogh Zoltánt a Fővárosi Ítélőtábla szerdán azért, mert három éve baltával agyonvert egy 82 éves asszonyt Csepelen.

MTI

A tábla az elsőfokon eljárt Fővárosi Bíróság ítéletét megváltoztatva nem mondta ki bűnösnek a vádlottat volt élettársa, és annak gyermeke megölésében, és emiatt annyiban enyhítette a 45 éves férfi büntetését, hogy feltételes szabadságra bocsátása leghamarabb nem 35, hanem 30 év múlva vizsgálható.

A másodfokú bíróság az elsőfokú ítélettel egyezően bizonyítottnak látta, hogy Balogh Zoltán 2008 májusában, mikor az édesanyjánál lakott, egyszer azért, hogy pénzt, értékeket raboljon, sísapkában belopódzott szomszédasszonyához - akivel egyébként a család jóban volt - és az ágyon ülő 82 éves nőt fejére mért féltucatnyi , nagy erejű baltacsapással leterítette, majd egy párnával megfojtotta. Miután nem talált semmi értékeset, a vádlott üres kézzel távozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!