Rendőrségi

2011.08.10. 13:47

Temetkezési dolgozónak, lakásvásárlónak adták ki magukat a trükkös tolvajok

Újabb trükkel próbálkoztak a megyében két helyen, és sajnos sikerrel is jártak a rablók. Most Dunaújvárosban és Enyingen csaptak be idős embereket.

Horányi Árpád

Újsághirdetés miatt csengetett be egy férfi egy Kossuth utcai lakásba hétfőn délután. A 80 éves lakástulajdonosnak azt mondta, hogy az újságban hirdetett eladó lakását szeretné megnézni. Együtt elmentek megnézni a lakást, majd megbeszélték, hogy az idegen megveszi azt. Majd amikor később az idős úr hazaért, akkor vette észre, hogy eltűnt a lakásból egy értékesnek mondott, bikát ábrázoló porcelán, valamint több százezer forint.
Enyingen is trükkös rablók jártak: kedden 13 és 13.30 között csengetett be egy szürke kalapos, szürke öltönyös harmincas férfi egy  76 éves asszonyhoz, s azzal kecsegtette, hogy a temetkezésből jár még neki vissza pénz, azt hozta. Igen ám, de mivel még tartozik is, neki kell adnia harmincezer forintot. A férfi addig csűrte csavarta a szót, amíg az idős asszony ötvenezer forintját tüntette el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!