Rendőrségi

2011.06.22. 11:03

Cozma-per: Sztojkát ismét kivezették a tárgyalásról

A vád motívumkeresése kudarcba fulladt, nem alvilági leszámolás, üzleti vita, hanem egy hétvégi diszkóverekedés volt, ami sajnálatos eseményekkel zárult – hangsúlyozta az első rendű vádlott ügyvédje szerdai védőbeszédében a Veszprém megyei bíróságon a Cozma-ügy tárgyalásán.

duol.hu


Kolorédi Adrienn hangsúlyozta, hogy a bűncselekmény kapcsán rengeteg indulat érezhető, amit annak tulajdonít, hogy több véleményformáló tényező olyan képet alakított ki, ami alkalmas az emberek befolyásolására. Példaként a Szíven szúrt ország című alkotást említette meg - tájékoztatott a www.naplo-online.hu.

Az ügyvédnő hozzátette, hogy ő például fenyegető sms-t kapott, illetve az egyik internetes fórumon a felakasztását javasolták. Úgy véli a védő: többen elvetették a sulykot, mint például a Cozma családot polgári perben képviselő ügyvéd, amikor az olaszliszkai lincselést említette meg, ami szintén alkalmas a közvélemény befolyásolására, miközben a sörétes vadászpuskával agyonlőtt öt éves cigánykisfiúról és az apjáról nem esett szó. Kolorédi Adrienn szerint a vádbeszéd néhány dologgal kiegészítve megegyezik a vádirattal.

A tárgyalás során Sztojka Ivánt, ismét kivezették a tárgyalóteremből, aki az ügyészi viszontválasz közben obszcén szavakkal illette a vádhatóság képvielőjét.


A teljes cikk laptársunk, a Veszprém megyei Napló honlapján olvasható!



Raffael ügyvédje: diszkóverekedés volt, ellentmondásosak a tanúvallomások

Veszprém - A vád motívumkeresése kudarcba fulladt, nem alvilági leszámolás, üzleti vita, hanem egy hétvégi diszkóverekedés volt, ami sajnálatos eseményekkel zárult – hangsúlyozta az első rendű vádlott ügyvédje szerdai védőbeszédében a megyei bíróságon a Cozma-ügy tárgyalásán.


 

Kolorédi Adrienn hangsúlyozta, hogy a bűncselekmény kapcsán rengeteg indulat érezhető, amit annak tulajdonít, hogy több véleményformáló tényező olyan képet alakított ki, ami alkalmas az emberek befolyásolására. Példaként a Szíven szúrt ország című alkotást említette meg. Az ügyvédnő hozzátette, hogy ő például fenyegető sms-t kapott, illetve az egyik internetes fórumon a felakasztását javasolták. Úgy véli a védő: többen elvetették a sulykot, mint például a Cozma családot polgári perben képviselő ügyvéd, amikor az olaszliszkai lincselést említette meg, ami szintén alkalmas a közvélemény befolyásolására, miközben a sörétes vadászpuskával agyonlőtt öt éves cigánykisfiúról és az apjáról nem esett szó. Kolorédi Adrienn szerint a vádbeszéd néhány dologgal kiegészítve megegyezik a vádirattal.

A teljes cikk itt, a Napló honlpaján olvasható!

Marian Cozmát, az MKB Veszprém és a román kézilabda-válogatott játékosát 2009. február 8-án hajnalban gyilkolták meg a veszprémi Patrióta lokál előtt. A segítségére siető sporttársait, a szerb Zarko Sesumot és a horvát Ivan Pesicet életveszélyesen megsebesítették. Az emberölés ügyében hét ember ellen emeltek vádat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!