Rendőrségi

2010.02.20. 15:13

Fegyveres rablás - elkapták a tettest

A rendőrség szombaton elfogta azt a férfit, aki a gyanú szerint előző este kirabolt egy X. kerületi élelmiszerboltot - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

MTI

A rabló a Sibrik Miklós utcai üzlet gazdasági bejáratán jutott be, zárás után. A maszkot viselő férfi - feltehetőleg fegyverrel - megfenyegette a bolt két női alkalmazottját, és arra kényszerítette őket, hogy egy hátizsákba tegyék bele az aznapi bevételt.
A két eladó eleget tett a felszólításnak, ezt követően a rabló a mobiltelefonjukat is magához vette, hogy ne tudjanak gyorsan segítséget hívni.
A maszkot viselő férfi az iroda ajtaját kívülről bezárta, majd elmenekült.
A rablás során a férfi nem használta a fegyverét és személyi sérülés sem történt. A rabló azonban feltehetőleg nem volt elég körültekintő, mert a két nő a bezárt irodából telefonon értesítette a rendőrséget.
A rendőrök a helyszíni szemle során talált nyomok és más adatgyűjtés útján néhány óra alatt azonosították a bűncselekmény gyanúsítottját. A 33 éves budapesti férfit III. kerületi munkahelyén fogták el.
A férfit azóta előállították, gyanúsítotti kihallgatása már megtörtént, melynek során a bűncselekmény elkövetését elismerte. Őrizetbe vételét követően a rendőrség előterjesztést tesz a férfi előzetes letartóztatásának indítványozására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!