2014.12.17. 13:50
Gyümölcskenyér
Az ünnepi asztalon a gyümölcskenyér is elmaradhatatlan finomság.
Hozzávalók:
Liszt 0,25 kg
Porcukor 0,25 kg
Vaj 0,25 kg
Tojás 5 db
Sütőpor 0,005 kg
Mazsola 0,05 kg
Dió 0,05 kg
Aszalt szilva 0,05 kg
Étcsokoládé 0,05 kg
1 narancs héja
1 citrom héja
Elkészítés:
A tojásokat ketté választjuk, a fehérjét a porcukor egyharmadával habbá verjük. A vajat a porcukorral kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a tojássárgáját. A diót, a csokoládét és az aszalt szilvát felaprítjuk kis darabokra, belekeverjük a mazsolát, citrom és a narancs héját. A keveréket egy kis liszttel átforgatjuk. A kihabosított vajas, porcukros keveréket a felvert fehérjehabbal lazítjuk, majd hozzá keverjük a lisztet és a legvégén óvatos mozdulatokkal az aszalt gyümölcsös keveréket. Kivajazott, lisztezett formában vagy papírformában sütjük, 145 fokon, 40 percig.