Rácalmás

2013.12.16. 15:40

Fotó: Rácalmás régen és most

Huszonnyolc évvel ezelőtt Rácalmás utcáiról készült felvételekkel hasonlíthatják össze az érdeklődők a mostaniakat. A fejlődés nagyon szembetűnő.

Körmendi Erzsébet

– Akkor is szerettem Rácalmást, amikor líciumból voltak a kerítések, sáros, poros utcákon jártunk. Most viszont büszke vagyok rá! Meg kell tanulni örülni annak, ami a miénk! – mondta Németh Miklósné képviselő az 1985-ben és most készült fotókból szombaton megnyitott kiállításon.

Nagy Lajosné, Dresser Miklósné és Hertelendi Józsefné nézi a kiállítást – az idősek tudják, milyen volt régen az utcájuk (Fotó: Ónodi Zoltán)

A paravánokon névsorba rendezték az utcák fotóit, könnyen összehasonlíthatják az érdeklődők az évtizedekkel régebbi helyzetet a jelenlegivel.

– A Deményi utcában lakom, régen autóval nem lehetett bejönni hozzánk. Óriási a változás – mondta Hertelendi Józsefné.

A fotókat Palczer János készítette huszonnyolc évvel ezelőtt. A legjobbakat kiválogatták egy akkori tárlathoz – azok soha nem kerültek elő –, a maradék fotóanyag pedig a polgármesteri hivatalban porosodott. Király Imréné mentette meg, és adta át a település múltját kutatóknak. Innen jött az ötlet: készítsenek fotókat most – ezt Kiss Zoltán tette meg – és mutassák be a fejlődést. Sikerült.

Címkék#Rácalmás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!