Rácalmás

2015.09.06. 19:44

A térség legszebb óvodáját avatták

Rácalmás – Kedves gyermekzsivajban, ünnepélyes keretek között – köszöntővel, műsorral, utcabállal – avatták fel a Manóvár új épületszárnyát.

Körmendi Erzsébet

A Rácalmási Manóvár Óvoda és Bölcsőde nevet tavaly kapta a gyönyörű intézmény, amikor a komplexum középső, kúriából átalakított részét felújították, és a bővítésnek köszönhetően bölcsődével is gazdagodott a kisváros. Az önkormányzat folytatta a gyermekbarát programot: a másik – egykori téesz-irodából kialakított – épületrészt is modernizálta, tágas csoportszobákat, irodát és egyéb kiszolgáló helyiséget alakíttatott ki ott. Vasárnap avatták.

Az óvodások kedves műsora után Pálinkás Tiborné, a Manóvár Óvoda és Bölcsőde vezetője köszöntötte az avatási ünnepségen dr. Galambos Dénes országgyűlési képviselőt, dr. Kovács Péter járási hivatalvezetőt, Mathias Eilers dransfeldi polgármestert, Zsigmond László főépítészt, Szemere János plébánost, Kovács Enikő lelkészt, a képviselőket, a kollégákat, a szülőket és a gyermekeket, akikért az egész nagyberuházás megvalósult. Az óvodavezető megköszönte minden közreműködőnek, hogy a környéken csodaszámba menő, szép intézményük lett. Galambos Dénes kifejtette, öröm számára, ha a választókörzetében gyermekintézmény avatásán vehet részt. Gratulált Rácalmásnak, mert jól sáfárkodik a helyi forrásokkal, az iparűzési adóval, és kiemelt figyelmet fordít a gyermekintézményekre. Schrick István után Mathias Eilers adta át a partnertelepülésen lakók, a dransfeldiek jókívánságait és ajándékait. Az egyházi áldás előtt az önkormányzat vezetői köszönték meg az óvodafejlesztők munkáját. Az ünnepélyes szalagátvágás után pedig a résztvevők megnézték a gyönyörű óvodát. A színpadnál gyermekműsorral, este utcabállal folytatódott a program.

 

Tizennégy családi háznak felel meg

Rácalmás óvodakomplexumának épületei 1600 négyzetméteren szolgálják a gyermekek igényeit – ami nagyjából tizennégy családi háznak felel meg. (Panellakással hasonlítva a többszöröse...) 

– De ők megérdemlik! Százszorosan térül meg, amit a gyermekekre fordítunk, mert az első hét-tizenkét év meghatározó az életükben. Jó úton haladunk, hogy mindent megteremtsünk számukra, hiszen már készülnek a sportcsarnok tervei is – hangsúlyozta Schrick István a köszöntőjében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!