Púder Nélkül

2017.04.09. 11:55

Varázslatos alak a nyárra testkezeléssel

Dunaújváros - Közhelyesen mondva: közeleg a bikiniszezon... Ezért aztán nincs olyan nő, aki ne szeretne formába lendülni - a testkezelés hatékony segítséget nyújthat a kívánt alak elérésében.

Kovács Anita

Piros Mariann, a testkezelések szakértője világ életében sportolt - ahogy húsz hónapos gyermeke engedi, úgy ma is igyekszik besűríteni a rendszeres mozgást a napirendjébe -, de azért hozzáteszi: - Félreértés ne essék, én mindig mindenkit rendszeres sportolásra sarkallok, ettől függetlenül a testkezelésekkel edzés nélkül is rendkívül látványos eredményeket lehet elérni. Az első, és legfontosabb lépés, bármiféle kezelés megkezdése előtt, az egyén általános egészségi állapotának a felmérése. Lehet olyan ízületi gyulladás, fém protézis, tetoválás, esetleg szív- vagy érrendszeri probléma, ami eleve kizárja a terápiát.

Ezenkívül azt is megtudtuk Marianntól, hogy nem érdemes folyamatos készenlétben tartani a szobamérleget, ugyanis az eredmény leginkább centiben mérhető. És ha hiszik, ha nem, az eddigi pályafutása alatt nem is egy nőnél, hanem egy férfi páciensnél érte el a legjelentősebb eredményt!

- Az esetek 99 százalékában hölgyek keresnek fel elsősorban hason, combon, fenéken lerakódott zsírfelesleggel. Az aromaterápiás testtekercselés és a kavitációs zsírbontás is kitűnően használható a lokális problémák kezelésére. Az előbbi természetes hatóanyagok segítségével hideg-meleg hőhatáson alapul, az utóbbi pedig az ultrahang segítségével veszi fel a harcot a makacs zsírpárnák ellen - avatott be bennünket Mariann a "kulisszatitkokba".

Piros Mariann kezében a mezoterápiás kezelésekhez szükséges ampullákkal Fotó: Zsedrovits Enikő

Amivel azonban mindkét kezelésnél úgymond számolni kell, hogy a kezelt személy bármennyi folyadékot is fogyasztott előtte, a kezelés után fokozott folyadékbevitelre lesz szüksége. Emellett ajánlatos tartózkodni a szénhidrátot tartalmazó ételektől legalább 48 órán belül. Figyelem! A nehéz ételek mellett a gyümölccsel sem árt csínján bánni a fruktóz (gyümölcscukor) miatt.

Jó "levezetése" lehet az előző két kezelésnek - de természetesen önmagában is nagyon hatásos a hullámmasszázs. A nyirokfolyamatokat és vérkeringést célzó kezelés leginkább a levegővel felpumpált vérnyomásmérőhöz hasonlítható, ami serkenti a pangó nyirokrendszert. Az alkalmanként 20-45 perces terápiát Piros Mariann az alakformáló kezelések után ajánlja, illetve az ödémával küzdőknek kifejezetten nagy segítséget jelenthet. Idősebbek esetében a nyirokkeringés serkentésében érhető el hathatós eredmény. Egyvalamiben biztosan verhetetlen ez a készülék: kezelés közben könnyen relaxációs állapotba lehet kerülni, vagy akár álomba szenderülni.

Végül a mezoterápiáról faggattuk a szakembert, aki így válaszolt: - Tű nélkül, akár több centiméter mélyre juttatjuk be azt az ampullába zárt koncentrátumot, ami teljesen vegytiszta, semmilyen kozmetikában használatos adalékanyagot nem tartalmaz. A kezelés teljesen fájdalommentes, legfeljebb enyhe bizsergést érezhet a kezelt személy. Az eljárás mind testen, mind pedig az arcon kiváló eredménnyel alkalmazható. A mezoterápiát egyébként testkezelés esetén lokális zsírbontásra, cellulit és stria kezelésére, eltüntetésére, arckezelés esetén ránckezelésre, bőrfiatalításra, anti-aging kezelésre, toka kezelésre, általánosságban, mindkét terület esetén bőrfeszesítésre használjuk.

Visszakanyarodva a cikk legelejéhez: hölgyeim, szépüljünk, alakuljunk! A lehetőségek tárháza szinte kimeríthetetlen. Ezzel kapcsolatban megkérdezett szakemberünk, Piros Mariann fog információkkal szolgálni várhatóan kéthetente jelentkező rovatában, itt az Életmódiban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!