Púder Nélkül

2011.08.22. 09:24

Csomor Csilla színművésznő szenvedélye

Háromgyermekes, időnként zsörtölődő anyuka, akinek mindig, mindenről megvan a maga véleménye, s azt nem is rejti véka alá. Míg a napi sorozatban egy komoly, néha igencsak ellenszenves szerepet játszik, addig a való életben egy független, vidám, mosolygós, barátságos hölgy, aki szívesen veti bele magát az élet forgatagába.

Matolcsi Renáta

Csomor Csilla, a Barátok közt Zsuzsája lelkesen mesél arról, hogy este előadása lesz a Száguldó Orfeum utazó társulattal, de nagyon készül vitorlás vizsgájára is, mert nyár elején elhatározta, elvégzi a kishajó-vezetői tanfolyamot. Imádja a vitorlázást, s bár ez a bizonyítvány csak a folyami és tavi hajózásra lesz érvényes, távolabbi célja, hogy a tengerre is megszerezze a vezetői engedélyt. Komoly elméleti és gyakorlati képzésen kell részt venni, egész nyáron szorgalmasan tanult és gyakorolt. A Kékszalag vitorlásversenyen is elindult, igaz, a vihar miatt idén fel kellett adniuk a versenyt.

- A társaimmal úgy döntöttünk, hogy a testi épségünk fontosabb annál, hogy mindenáron teljesítsük a távot, így idő előtt kiszálltunk - meséli.

– Az idei nyarat a vitorlázás töltötte ki, no és persze a golf, ami nagy szenvedélyem. Versenyszerűen űzöm ezt a sportágat, folyamatosan fejlődök benne, számos szép eredményt értem már el. Nemrég egy 24 órás,Guinness-rekord versenyt is végigcsináltam, háromszor nyolc órát kellett játszanunk egyfolytában, pihenés, alvás nélkül. Nem volt egyszerű, mert például éjszaka mások a látási viszonyok, fluoreszkáló labdával játszottunk, s figyelni kellett a hangokra is, hogy ha nem is látjuk, legalább halljuk, éppen hova esett a labda. Kísérteties volt, de nagyon örülök, hogy teljesíteni tudtam, és bekerült a nevem a rekorderek közé.

Csillán látszik, órákig tudna mesélni a golfozásról, elárulja, tervben van egy önálló tévés magazinműsor, amiben a golfot népszerűsíti majd. Két színdarabban is játszik, valamint szerepel a Barátok közt című sorozatban, ahol ugyan a karaktere már csak néha-néha tűnik fel, de nagyon szereti, ha Zsuzsa bőrébe bújhat.
- Több,mint három éve, hogy kiszálltam a napi forgatásból, de örülök annak, hogy a karakterem él és velem játszatják. Hogy valaki milyen típusú ember, arról azt gondolom,hogy soha semmi sem csak fekete vagy fehér. Mindennek meg van a maga háttere, oka, miértje. Az azonban biztos, az általam megformált Zsuzsa megjelenése mindig hoz valami fordulatot, ez most sem lesz másképp. Remélem ismét sikerül felborzolnom a kedélyeket – mondja nevetve.
A sorozat mellett színdarabokban játszik, s van egy önálló estje is, az Édes Rózám, mely Déryné Széppataki Róza életéről szól. Szeptembertől szép beszédet is oktat majd egy magániskolában, s amíg jó idő van, kedvenc szabadidős tevékenységeinek hódol.

Meséli, a golf erősen fejjáték, de azért fizikai kondícióra is szükség van. A 24 órás verseny alatt több, mint harminc kilométert gyalogolt, hiszen a kihívás nagyobb részében nem lehetett járművel közlekedni, maximum annyi könnyítést engedélyeztek számukra, hogy a húszkilós felszerelést kiskocsiban húzhatták maguk után.
- A golf nem az a kifejezetten zsírégető sport, de azért átmozgat. Otthon is vannak kondigépeim, de eljárok egy speciális erőnléti edzésre, egy úgynevezett vibrációs tréningre is. Ennek lényege, hogy kevesebb idő alatt nagyobb hatékonyságot érhetünk el, ezt a már a Kékszalagra való felkészüléskor elkezdtem – mondja a színművésznő, aki szeret sütni-főzni és kedveli a jazzt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!